Prikolice

Ako ima neko zainteresovan...
7d1a1239be2318e2fea42f1b730f3966.jpg

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Tehnostrojke prikolice su vrhunske uradjene, imam dve, moji su ih uzeli nove, i dan danas su kao nove, odrzavane, garazirane, nisu pozajmljene po selu da ih svi vuku, za to imam dve Kikindske i dve Zmajevke. Jedini problem sto su male, sto mi komsija rece, pa tebi komsija veci bunker na kombajnu nego prikolice. Šasija je jaka, zato prosle godine sam im dodao 20cm, sad psenicu nose do 6t. U planu je i cerada da se namontira, ali otompotom. Ja se nadam da ces moci da vidis sa slike i rinfuz kako je izveden.
310c662ab758cf152957fceaf0a08553.jpg

Послато са Mi_6 уз помоћ Тапатока

Nemogu bas da skontam kako si uradio . Vidim ono na sredini ,to je lanac unutra prespanovan i kad otvaras izbijes klin jel tako ? Ovo rinfuzno otvaranje ne kuzim bas ili i dalje donju stranicu otvaras od gore ?

Nemogu bas da skontam kako si uradio . Vidim ono na sredini ,to je lanac unutra prespanovan i kad otvaras izbijes klin jel tako ? Ovo rinfuzno otvaranje ne kuzim bas ili i dalje donju stranicu otvaras od gore ?
Где си је купио?ако је она на коју мислим да јесте,а јесте,та приколица је од шверцера.

U Zenici . Bila u Srpcu kod covjeka kog znam , ima vise od 80 godina . On je kupio novu , ove godine mijenjao sa tim iz Zenice za kombi neki , a ja uzeo od toga i vraca se u Srbac ponovo .

Tako je, to je lanac, to treba prvo da se ispusti i ove dve kuke i tek onda rinfuz, ako ne ides tim redosledom, vec obrnuto, nadrljao si, recimo ako otvoris rinfuz, a ne otvoris onu gornju rucku, roba gura stranicu i zive muke da se otvori, mora velika sila, da bi se gurala stranica nazad. Ova leva strana otvara se rinfuz od dole, a moze i od sredine da se osvori na dole, a desna strana, samo od pola pa na dole.
297f61e608950d60a9ae16375ce0c3b7.jpg

Kod tebe je lakse da se uradi rinfuz, nemas ti te ručke i lanac kao kod mene. Ja mislim da je tvoja za nijansu novija od mojih.

Cipu hvala ti na trudu , al ja zasad samo znam to sa lancem kako si uradio . Ovo sa otvaranjem rinfuz odozdo neznam . Jesi odsjeko donje sarke i zavario flah za sttanicu odozdo pa jos sipku za to ? Mozda kad bi to vidio uzivo ili otvoreno da bi mi bilo jasnije ili cu nesto smisliti

Nisam ja bio majstor, tata je to resio .
Sarke sa stranice nisu dirnute, samo sarke koje su varene za pod (fiksne sarke, uške kao polumesec) te su isecene i varene za cev, cev se okrece u caure i tako sve funkcionise. Ako ti jos uvek nije jasno, posalji mi br. pa cu ti demonstrirati online na Viberu
1f9b00a8f2d8740e012d6f9cd379eb58.jpg

Lepota od prikolica. Greota što su 5 tona, i što nema fabrički rinfuz.
Има њих и од 7 тона фабричке,е те су праве прејаке шасије,осовине и шири газ од змајевке бар за 10 цм одокативно. Друг на некој лицитацији узео за 1200 евра каже било их 10 комада али све радници били међусобно издоговарали ко ће коју, и они се умешају њих три брата и успеју једну да им отму. Јесте да немају горње странице али остало све екстра, служиле за превоз рол бала јер су шире па бале лепо улегале у њих.

E sad mi je mozda jasno . Donji dio sarke odrezan od poda , uzduzno i ostala kao polukrug sarka , ona je zavarena za sipku i drzi gornji dio sarke dok se sipka ne okrene ?

Има њих и од 7 тона фабричке,е те су праве прејаке шасије,осовине и шири газ од змајевке бар за 10 цм одокативно. Друг на некој лицитацији узео за 1200 евра каже било их 10 комада али све радници били међусобно издоговарали ко ће коју, и они се умешају њих три брата и успеју једну да им отму. Јесте да немају горње странице али остало све екстра, служиле за превоз рол бала јер су шире па бале лепо улегале у њих.
Ima prilike pre 15 godina da gledam jednu. Koja je bila u lošem stanju, pa nisam mnogo ni razmišljao. Ali šasija baš extra.

Кажу ми другари ту задругу је неки њихов кум купио па им је он био рекао за лицитацију,а кажу да ће највероватније догодине бити још неких 10-15 ком на продају. Али сада су са кумом договорили да прво им јави кад буде планирао лицитацију да безецују шта нам се свиди.

E sad mi je mozda jasno . Donji dio sarke odrezan od poda , uzduzno i ostala kao polukrug sarka , ona je zavarena za sipku i drzi gornji dio sarke dok se sipka ne okrene ?
Tako je, to sam i ja gledao da tako prepravim ali nemam puno tura sa prikolicom. Clan kiraj ima isto tehnostrojku ali ne znam kakvo je otvaranje kod njega, znam da je radio povisenja sa drvenim daskama.

Nazad
Vrh