paorpaor
Član
Juce sam vukao dve kamionske prikolice jednu za drugom. Jedna je bila sa duplim tockovima, a iza nje je bila sa solerkama. Sve ono sto pricaju da se dupli tockovi teze vuku kad je blato pada u vodu. Ona zadnja sa solo gumama je toliko tonula i po lenijama da se vidi trag iza nje, dok ova dupla iako nalepi malo blata ide i gotovo se nista ne vidi kad prodje. U jednom momentu sam naisao na deo lenije gde su dvojica naspramnih nezasitih, alavih, komsija preorali leniju i gotovo je nije ni bilo. Prikolica sa duplim tockovima je bez problema prosla, jeste malo tonula, ali je isla. Onog momenta kad je na to sve naisal solerka kompozicija je pocela da staje i na kraju je i stala. Nisam slikao, ali solo tockovi su potonuli oko 20 cm u mekano i zaustavili sve. Onda smo raskacili nju i ovu sa duplim odvukli 30-ak metara dalje pa se vratili po solerku. Jedva sam je iscupao iz "sedla", potonula je do osovina i sa svakim cimanjem je dalje tonula.
U obe prikolice je bilo ukupno 27500 kg + prikolice su teske ravno 8000 kg. U svakoj prikolici je bilo priblizno isto tereta.
Pored tog tandema sam vukao jos jednu sa duplim tockovima i ona ide bez problema koz blato, a u nju tovarim 16000 kg.
U obe prikolice je bilo ukupno 27500 kg + prikolice su teske ravno 8000 kg. U svakoj prikolici je bilo priblizno isto tereta.
Pored tog tandema sam vukao jos jednu sa duplim tockovima i ona ide bez problema koz blato, a u nju tovarim 16000 kg.