Prikolice za rasturanje stajskog đubriva

dobro ne mozete gledatio ovaj stajnjak koji ja bacam direktno iz stale i onaj ugoreli koji bacam u leto :D

Tako sam i ja proso vec 2 godine.Razvozim stajnjak,bacam NPK i ureu i kad u leto kukuruz sve izgori jos u uvgustu.Gde nema stajnjaka on zelen.Jednostavno trazi kisu.

Tako sam i ja proso vec 2 godine.Razvozim stajnjak,bacam NPK i ureu i kad u leto kukuruz sve izgori jos u uvgustu.Gde nema stajnjaka on zelen.Jednostavno trazi kisu.

mi nikad ne bacamo vestacko djubre gde je bacano stajnjak te godine (kroz leto rasturimo stajnjak, pa ni na jesen ni na prolece tamo ne bacam). a i zemlje nisu nam iste... nikad mi nije desilo da je izgori kukuruz.

Zemlja je ovde daleko slabija,ja na strnjiku izvezem stajnjak,bacam i NPK i sve to zaoravam pa u prolece urea i opet nije neki prinos,ali kad zasusi obavezno ta njiva podbaci,u pocetku krene daleko bolje od ostalih i kukuruz se jako razlista ali onda ostane bez vode i samo se susi.

Ja bacam oko 5 rastorivaca po jutru. To je oko 30t/kj ili oko 50t/ha i primetio sam prosle godine da je kukuruz je tu ranije podgoreo, ali je dao prinos. Da sam bacio 70-80t/kj verujem da bi sve izgorelo.

Imam u Aleksincu prikolicu zmaj 487 covek je ceni 3400e,ali nije u nesto dobrom stanju.Sanduk je u dosta losem stanju i ako kako kaze da nije nikad vukla stajnjak.Na noj fale gume(sve cetri),kardani,regulator kocenja,el.instalacija,sest lopatica sa lanacima na jednoj polovini,lanci za pogon rotora i jos neke sitnice.Dali vredi za te pare i jos da dodam ima nastavke za silazu.

Cena se krece od 3000-6000e zavisi od stanja, dal je registrovana.Lanac ti je od 1000-2000din zavisi od kvaliteta po duznom metru a imas 4 komada po 10 metara,pogonski lancanici su od 3000-5000din imas 4 komada.To ti je nesto sto obicno dodje prvo za remont ukoliko se puno radi s prikolicom.
Sto se samog rada tice za sitan stajnjak super odradi, i dobro razbacuje, dok ako ima vise slame zna da ostavi dzombe i nije dobro rastreseno, ali se lako vrti jer su popreko rotori, nema zaglavljivanja,bar mi nismo uspeli, a tovarimo redovno.

Igordulic nije registrovana i nisam pitao za papire,stranice moraju da se menjaju,odozdo je korozija odvojila pod od poprecnih greda.

Brate mili to je prevelika cena.Pa ti imas samo ram od te prikolice i treba da das 3400e,to je previse.Odi lepo do Krusevca i kupi ko covek iz uvoza za 2500-3000 i uzivaj.Sa skoro svim dobrim delovima.Ja kada sam gledao prosle godine bilo je bas izbora.Ako neko zeli imam i slika.Ne kazem da Zmaj ne valja,samo previse je gazda ceni.Za to bi ja dao 1000e ne vise.

Skupi ti lanci dosta... Komsija je letos kupio na njegovu Kronovu, obicne lance u gvozdjari, i sluze super.... Izvukli smo sa njom ove jeseni oko 100 prikolica i za sada nema problema...

51eaed089c92-800x600.jpg
Evo jedna dobra prikolica ja sam je video uzivo.

Kad je na mojoj 4t puko lanac otero sam drugaru djubar ,dao džaba samo da istovari da nije teo već sam gledo kako da je prevrnem

Nazad
Vrh