Prikolice za rasturanje stajskog đubriva

Ma te plitke nisu problem za istovaranje kada ode lanac. Problem su ovakve kao sto je boleelek postavio sliku. Stranice >1.5 m. Kad je jedanput rucno ispraznis posle ces pred svaku sezonu stavljati nove lance.

Dobro izgleda crvena prikolica,i mi smo bili zainteresovani ali kupili auto,pa sad nista od toga,mada tu je malo vec i utovarivac na knap :Da sto se tice menjanja lanaca nebi se bas slozio da se i oni lako menjaju,treba to sve skunut posec,mada nije lako ni istovariti,nama je preskocio lanac za dve karike(kad jednu preskoci tako moze isterat prikolicu al kad dve onda nema spasa,no to se svega jednom desilo) i bila je puna zmajevka,dobro nakrkana,pa smo nekako rastvorili stranice utovarivacem zgurali koliko smo mogli malo ostalo i za vile i onda skratili lance i teraj dalje.No sad menjamo jednu stranu jer su istegnuti i nije ni jeftino a ni onako ajde da uradimo tra la la,treba sve isec osovinu izvaditi staviti nove lancanike,sve opet vratiti nazad ustimati i onda strofi letve nazad seci lanac itd.Samo spojnice za letve ce izaci oko 10hilj din.

Što veća to bolja,ja imam puno stajnjaka i spasio sam se od kad sam kupio veliku prikolicu.Završim za dva dana,a pre po 4-5 dana pa sam terao i na kraj njive pa ponovo utovaraj tako dalje,a što se lanca tiče samo da nebude natovareno višlje od rotora i nema problema.A i ako dodje do toga ima i za to ko će da iztovari ja neću sigurno,ima par stranica nazad kako i s čim utovaram pa mozete pogledati.

- - - - - - - - - -

http://www.youtube.com/watch?v=08-H-NztzWQ moze i ovde da se pogleda

Jedan lik iz mog sela vrati prikolicu kući pa popne ženu da zbaci đubre....

- - - - - - - - - -

Jedan lik iz mog sela vrati prikolicu kući pa popne ženu da zbaci đubre....

Ako uspem da ubacim slike da pogledate koliko vredi zmajevka ili mozete pogledati na moj auto.

- - - - - - - - - -

bigcam00543-1387633821-1.jpg

Radio si sa njom koliko vidim ,ti bi trebalo najbolje da znas.
Na oko izgleda ocuvano ,ja sam 2012 uzeo Kronovu 4t nosivosti za te pare i ne kajem se radi kao sat.

Meni se sviđa što ima ovaj tip rotora.Staviš joj gornje stranice i tovariš fest bez problema dok kod onih sa vodoravnim rotorima moraš da paziš na visinu tovara jer hoće masa da se zaglavi pa onda pičvajz samo takav.

Da, gume su petnaestkinje. Prikolica je 76-o godište, nosi oznaku US 260, max. opterećenje 4500kg. Nema luftova, nije farbana (baba vozila), šalim se, naravno.
Mana je što nema zaštitnu mrežu, zvrčio me kamen tako da sam video omanje sazveždje.
Tako je Matiću, probao sam i sa pretovarom. Masa se jednostavno prelije preko rama sa vitlima i raspe u komadiće.

Slazem se sa Maticem,i jos da dodam mnogo vise baca u sirinu od vodoravnih(koje ja imam).Mislim da nije mnogo 1500e,ali probaj da izvuces nesto na gume.

Ja imam sa vodoravnim i dešava mi se gore pomenuti problem kada pretovarim a bez veze mi da tovarim manje kada je neka parcela gde rasturam stajnjak daleko.U ono vreme kada smo je kupovali nismo o tome ništa znali a ni imali koga da pitamo jer su bile deficitarna stvar u selu.

Imaš i prednost što je tu kod tebe nemoraš da plaćaš prevoz, a i radio si sa njom pa znaš kako ide, poz i sretno sa kupovinom.

Sad kad vec spominjete pretovar ja vise imam problema sa vertikalnim nego sa horizontalnim valjcima(uspravni mnogo bolje razbacuju sto jes jes). naime obe prikolice su bile usluzno kod jednog mog rodjaka i on je uspeo obe da sj..e,iskrivi letve,osteti lancanike itd.. ova sa horizontalnim v. je od tad usporena na mehanizmu i vise nikad nije zaglavila a tako da regulisanjem brzine lanactovari se u nebesa.jedino sto sad traktor mora ici brzinu dve sporije. a ovu sa horiz.v. iz nekog razloga ne mogu da usporim(nesto se tu pokarabasilo).tako da regulisanjem brzine lanaca moze spreciti da se djubre zaglavi,poenta je da valjci stignu da razbace masu pre nego sl. letva prinese masu..
ove prikolice su u pitanju,tehnostroj je moja od prvog dana,heywang je od kolege al je redovno koristim kao i moju..
081120111142.jpg
081120111141.jpg
081120111143.jpg

Nazad
Vrh