Prikolice za rasturanje stajskog đubriva

kad ce slika tog pazara, pa da kazemo srecno !!!?? :osmeh::ppozdrav:
сада чика на један трактор утоваривач, за други приколицу и полако у круг, колко стигне - стигне, што не стигне - стићи ће ако не данас, а оно сутра ил прекосутра:cool: :ppozdrav:

za vikend razbacivao stajnjak
14l0svn.jpg

1236qgk.jpg

9up11e.jpg

Ovakvu istu ima moj deda,Sipova,kupio je pre 25,30 godina i stoji mu,kaze koriscena samo 3 sezone.Oce da mi je da,ali mora malo da se sredi i naj verovatnije bih prepravio da bude 4 vertikalne spirale.

dobro covek kaze ne vredi ti to raditi,bolje drugu prikolicu kupiti ako vec to mislis,a sad jel sitnije i lepse razbaceno sa onim tipom jeste ali i ovo ako se bas zeli moze se tanjiracom izmesat i opet dobro :)

Ja razbacujem sa Krone prikolicon koja ima horizintalne valjke, samo sto na valjcima nisu spirale nego nozevi, tako da bas dobro isitni stajnjak i nema problema sa zaoravanjem... Postavio bih sliku stajnjaka koji je razbacivala, ali sam vec zaorao sav stajnjak za ovu godinu

Ja imam obe i sipova sa vertikalnim pravi tepih da je bilo kakav stajnjak,dok zmaj 487 zna da kad je ne zgorerli uhvati onako dzombu pa je baci ali ako je razlozen onda dosta dobro radi,ali opet ne moze ko ona sipova to je stvarno tepih i sve sitno sitno,u biti sa sipovom mogu bas da smanjim i ako hocu manju kolicinu stajnjaka da razbacim bice super rasporedjena,dok to 487 bas nisam siguran da mi moze tj moze ali ce ostati na zemlji mesta de nije palo stanjaka,na primer 40% od 1 kvadrata ce ostat ne pokriveno ali opet ima dovoljnos stanjaka na tom kvadratu ali nije pravilo rasporedjen.

A koji je ovaj sa slike,nisam siguran,ali sam napisao da je sip,ne vidi se ni na slici a ni kod dede na njegovom.Znam da su isti.
Planirao sam da te postojece spirale skinem i prepolovim,i tako dobijem 4 komada koja okrenem vertikalno_Odozdo dolaze na svaku spiralu po lancanik i lanci od silo kombajna,sa lancima se spajaju 1. i 2. 3. i 4. a ispod 2. i 3.spirale idu reduktori. Ali je naj veci problem reduktori...Ovo je bila moja zamisao,pa ako ih nekad nabavim to cu i da uradim.E sad sta vi mislite o ovom resenju.

Nemoj to da radis,jer ces imat pre kratke rotore i neces moci da tovaris visoko....a i naradices se,bolje je prodaj ako vec ne zelis da je zadrzis i kupi ensto drugacije,ali uzmi u obzir da se one i puno teze okrecu od ovih.
No sa 560 cini mi ako je to na slici ces nositi sve ni to nije problem,ali opet onda uzmes sipovu fabricku sa onakvim il menjas sa nekim i teraj.

---------- Poruka napisana u 21:12 ---------- Prethodna poruka je at 21:10 ----------

ili napravi jedan rotor da nisu spirale nego da kida stajnjak kao na zmaj 487 imas osovinu na kojoj nije spirala nego otkidacke ploce il kako da nazovem vec nebitno.

Traktor je imt 560 a prikolica sip-ova, traktor je ne oseca. velo lako se skidaju ovi rotori i stavi stranica da se vozi npr. kukuruz... sto mi se jako svidja

To sam video na maloj sipovoj,ima 2 rotora i oba imaju L profile koji su na kraju ispeglani i odseceni u cik-cak,uzimao cale prosle godine od jednog prijatelja,ali mi ta mala za moje potrebe.
Imam Rakovicu 65 pa bih sa njom vukao.A,sta si rekao,koja je ovo prikolica? Ko je njen proizvodjac?

---------- Poruka napisana u 21:25 ---------- Prethodna poruka je at 21:24 ----------

nisam video komentar,pisao sam moju poruku...

---------- Poruka napisana u 21:27 ---------- Prethodna poruka je at 21:25 ----------

To sam i ja primetio,otkopcava se kao zadnja stranica na obicnoj traktorskoj prikolici,i skine se onaj zategac sto ide ukoso,pogonski lanac i to je to...

Da ti nije negdje strik za ves bio svezan u dvoristu ili niska garaza kad je na fergi auspuh malo prema kabini utekao,ja sam se preporodio kako sam kupio hidraulicni utovarivac djubra samo da jos nabavim korpu za kopanje temelja i kanala.

Za koliko para moze da se kupi ovakav sipov rasturac,kao sto ima bato87,ne nesto preterano sredjen samo da moze da radi?

zna li neko gde ima da se kupe alke za pogonski lanac za jtf prikolicu, cetvrtaste alke su u pitanju

pozdrav drugari!treba mi vasa preporuka:nameravam da kupim prikolicu za stajnjak pa me interesuje koju nosivost da uzmem za 577 bez prednje vuce?

Nazad
Vrh