Prikolice za rasturanje stajskog đubriva

Prednji utovarivač nikada neće moći da se zavuče gde ovaj može.

dokle ce ovaj dragan da reklamira svoju robu i da tera na svoju vodenicu

Ne moj da me zezas . Necu da sve otpade mi cistimo. Oni bacaju te utovarivace , a mi da ih kupujemo. Ne dolazi u obzir. kupuj prednji u IMT i nakrivi kapu.

Cuti kod mene su razni tovarili djubru. Bio jednom 1 ciga ," kaze on meni jao gazdo kako si ti jak i kako lepo tovaris , ja sam slab nemogu kao ti".Radio 1 dan i sutradan nece vise.

Sam si kriv. Nisi trebao prvog dana da mu daš tri puta da jede. Najeo se, napio i nije ni morao da dođe sutradan.
E moj Dragane, to se zove neiskustvo u radu sa "romskom nacionalnom zajednicom" !! :haha:
Zapamti - tri obroka dnevno tek zadnjeg dana rada !! Tada će da tebe hvale kao velikog gazdu, u protivnom će sebeda hvale kako su te zajeb..i !!

Sam si kriv. Nisi trebao prvog dana da mu daš tri puta da jede. Najeo se, napio i nije ni morao da dođe sutradan.
E moj Dragane, to se zove neiskustvo u radu sa "romskom nacionalnom zajednicom" !! :haha:
Zapamti - tri obroka dnevno tek zadnjeg dana rada !! Tada će da tebe hvale kao velikog gazdu, u protivnom će sebeda hvale kako su te zajeb..i !!

Ne moze covek ni da bude bezdusan a cigani su cigani . Moj stric izvuce 30 do 40 prikolica svog djubreta svake sezone ali uzima od drugog prikolicu.Ima svoj utovarivac , i ne trebaju mu ni cigani ni moba . Sama rasturi , usitni i ne koristi drljacu za rasturanje djubreta po njivi i ustedi naftu .

сада чика на један трактор утоваривач, за други приколицу и полако у круг, колко стигне - стигне, што не стигне - стићи ће ако не данас, а оно сутра ил прекосутра:cool: :ppozdrav:

Najprostije : ako ne znas sam da se izracunas onda gledaj sta drugi rade. Nema vece cicije od ovih ovde na zapadu , kamen ti nebi dali da razbijes glavu. Ali kad se oni opredelili za prednji utovarivac , onda da znas da je velika usteda imati njega , a ne utovarivac na 2 tocka. Uostalom razmisli i sam.

Ne bih se Dragane složio sa tobom.Kada ceo dan tovarim(ja imam zadnji RIKO),ne znam ni čiji sam a ovde lepo sedneš i komanduješ
-brže natovariš,
-manje nafte potrošiš,
-nije mnogo skuplji od prednjeg
To su ti samo neke od prednosti,a ti nam iznesi prednosti prednjeg u odnosu na ovaj,možda ja nisam u pravu ali to je moje mišljenje

grajfer ima neke prednosti , ali ne sve . grajfer ne mozes nositi sa sobom na njivi i tamo istovarati parete sa vestacko djubrivo , ne mozes ni u sumi tovariti drva , ovde sam video kako sa prednjim utovarivacem tizu ogromna stabla i prave hangare, gde god da ti zatreba sta god da podignes snjim on je tu da ti pomogne . Ja nekazem da nemoze i grajfer , ali je ipak mnogo komplikovanije .
Sa ovaj mozes tovariti: stajnjak , palete , zrnastu robu , zemlju i jos puno puno toga.

kako je dobar prednji tako je dobar i grajfer jer svaki ima prednosti i mane,e sad sve ovisi o tome kolko i zasto nekome treba utovarivac ili grajf.i uvjek ce biti prepirke na ovja fazon sta je bolje grajf ili prednji utovarivac

Opet smo van teme, a ne mogu da se ne navežem na temu.

Dragane: sve to što si naveo u svom postu možeš radit sa utovarivačem na JAKOM traktoru.
E, koliko je takvih traktora na terenu u usporedbi sa 533/539 ili Rajkama?
Utovarivač na 533/539 ne digne ništa, traktor nema prvu vuču...
A 533/539 mogu bez problema terat grajfer bez nekih osetnih smanjenja njegovih radnih osobina.

Sigurno je danas u tvojoj okolini (CH) situacija u korist utovarivača. A pošto je danas nivo razvitka u Srbiji takav, ko što je bio u CH u vreme nabavljanja grajfera, onda možemo zaključiti, da su u toj situaciji grajferi sasvim prihvatljivi.
I sigurno možemo prognozirat da za neko vreme razvoj pridonese i u proseku jače i bolje traktore, i onda bude situacija, kad će utovarivači prevagnut nad grajferima.

Ne bih se Dragane složio sa tobom.Kada ceo dan tovarim(ja imam zadnji RIKO),ne znam ni čiji sam a ovde lepo sedneš i komanduješ
-brže natovariš,
-manje nafte potrošiš,
-nije mnogo skuplji od prednjeg
To su ti samo neke od prednosti,a ti nam iznesi prednosti prednjeg u odnosu na ovaj,možda ja nisam u pravu ali to je moje mišljenje
Ja imam obe,i mogu reći da grajfer ime više prednosti jer kad je blato ili vlažan teren prednji utovarivač je beskoristan.

U pravu ste obojica. I ja se slazem sa vama. Ali ja imam neke moje principe . Ja se uvek dobro preracunam i ako mimam pare za grajfer , ali te pare mi nisu dovoljne za veci traktor i za utovarivac. Ja cu jos 2-3 ili mozda i 4 god tovariti rucno , ali posle bi kupio pravu stvarcicu. Za svo to vreme dao bi sve od sebe da ustedim za tu masinu.

Ova moja metoda stednje nije uvek dobra , ali po meni u 90% situacija ona pobedjuje.

Tibor. Ja sam mislio za rad u betoniranim uslovima.

Nazad
Vrh