Prikolice za rasturanje stajskog đubriva

nije to zbog rude nego zbog izlaza kardana.da nebi stavljali reduktore izlaz kardana je visoko a prikljuci se prave po traktoru.sve prikolice preko 5 tona imaju donju rudu

To jest, a kardan iznad rude poskupi konstrukciju, što u toj klasi cene nije beznačajno.

Velike profi mašine imaju rudu ispod kardana.

lmr-foto_13014067_17398320_18015292.jpg

po nekoj logici ruda sto je vislja trktor je jaci .aiove prikolice sa rudom gore dovolno opterete trktor da ga cak uclove

jeste veca kod jednoosovinskih prikolica jer pritiskaju zadnje tockove.a znas da tezi traktor bolje vuce.kod dvoosovinskih prikolica donja poteznica nema sta da trazi.pri samom startu podigne zadnje tockove traktora i odma teze krece a samim tim i teze vuce.probaj sa 539 da povuces prikolicu sa donjom i sa gornjom poteznicom i videces razliku

Na brdskom terenu je bolje da je ruda na donjoj poteznici za jednoosovinsku prikolicu bila ona djubretarka ili obicna.
Uzbrdo je veca vucna sila,nizbrdo je manje guranje.
Оптерећење задње осовине трактора је исто на горњој и доњој потезници ако су тачке вешања исто удаљене од осовине, али при вучи јавља се обртни момент који код горње потезнице настоји да подиже предњи крај трактора и повећава оптерећење задње осовине тако да повећава и вучну силу. ово је код трактора без предње вуче корисно до неке границе кад постаје небезбедно. На доњој потезници вучна сила је због тог момента много мања али је безбедност већа.

Jovo, imao sam frke sa interenetom pa ti nisam mogao ranije odgovoriti. Imam R60, kao i ti i tehnostroj 4tone nosivosti.- odlican spoj. Ako je veca diyala bi traktor, manja te samo tera da se setas kuca-njiva, a ovo je supar odnos. Na njoj je kardan uspod rude, tako da se prikolica kaci na gornji polozaj vuce. Samo napunis i piciiiiiiii.
Jos nesto, veljsi su joj vertikalni tako da i da hocu ne mogu da je pretovarim (stara boljka svakog srpskog seljaka - tovari dok ne puknu gume) jer drzaci za rasturace to nedozvoljavaju. Automatski ce i lanci manje da se opterecuju i duze da traju.

Komsija ima Kronovu prikolicu koju i ja koristim, cini mi se da je 3,5 ili 4t nosivosti. Kaci se na gornji vucnik, ja je teram sa 560 i ide odlicno, a on je tera sa Zetorom 2511 bez problema

Kod mene u selu ima 5-6 prikolica koje su nekada bile za rasturanje stajnjaka (i ja posedujem jednu) sada se uglavnom koriste za prevoz drva!Prikolice su MF inace jako niske i uske, tockovi su sa strane skoro u visini prikolice!Mene bi interesovalo da li neko zna gde se moze nabaviti kompletan mehanizam za iste raspitivao sam se kod mene u selu i znam da jedan ima ali nema tih para za koje bi on bilo sta u vezi mehanizacije prodao!Saznao sam da su kupljene sve od Navipa koji ih je koristio za rasturanje stajnjaka u vinogradu!

Kakvo imate misljenje o Sip-ovim rasturacima?

kod mene ima jedan godinu dana staru. sipovu al imo je vec dosta kvarova ,ali je itera bukvalno svaki drugi dan zima. leto .ima 40 tak krava a jako malo dvoriste ,platio je oko 8 xilada evra .po meni nebi trebala da se toliko kvari ipak je to novo .a i tip nije neki pocetnik pa da kazes ludski faktor.

Nazad
Vrh