paorpaor
Član
Ako azot nestaje onda je nadrljala i urea jer je i ona oblik azota.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliko si sejao tog Apača po kj, tj da li si nešto povećavao normu sa obzirom da nije "original" seme?Branko je napisao(la):@dukej
Prihraniš sada i krajem meseca.
Čovek od koga sam kupio prvu reprodukciju Apača je prošle godine drugu prihranu uradio oko 10. aprila, pa je na kraju imao rod skoro 7 tona/ha.
E paorepaore!paorpaor je napisao(la):Dobro Raso,ali oped tu nema nikakvog konkretnog objasnjenja zasto je an bolji od uree. Ja ti mogu reci samo iz licnog iskustva da sam prosle,predprosle,nadprosle... godine radio nekad jednu nekad dve prihrane samo sa ureom i to prvu oko 25 februara,a drugu oko 10 marta i da sam bio prezadovoljan rezultatima. Psenica je rodila oko 4 t po kj prosecno,a naravno i vreme je doprinelo. Dosta zavisi od rokova setve. Ako je psenica posejana u prvim danima oktobra ona je sad dosta gladna jer je u punom bokorenju. Ako je posejana krajem oktobra sto je ove godine 90 % slucaj,ona je u prvim fazama bokorenja i nikako joj ne treba toliko hrane u ovom omentu. Tako da se mora voditi racuna o datumu setve i ostalim uslovima u proizvodnji. Za ureu nije kasno sve do polovine marta pa jos koji dan,dok je AN dobro djubrivo ali kraceg daha nego Urea. Isto tako strucnjaci savetuju da se prva prehrana odradi AN-om,a druga ureom. Sta je tu najbolje dosta zavisi od godine,tipa zemljista,plodnosti zemljista i niza faktora. U svakom slucaju svaki savet je dobrodosao