Prihranjivanje pšenice

Ja kao mali čekam kraj februara početak marta, pred neku najavu kiše. Jeste smrznuta zemlja, al rano je za AN.

A što je prethodne nedelje bilo prerano? Nije bilo blato, bačena urea, palo desetak litara kiše i sad čeka lepo vreme.

Jedina sreća ovoj urei je što neće biti visokih temperatura, pa neće biti volatizacije...

Inače po meni, suludo bacati, jel padavina ni u najavi....

Bacao sam neku granulisanu ureu, krupna kao NPK. Nema prasine ni zrna, sva jednaka, al zeznuta za podesavanje. Jedva sam podesio na oko 160 kg/ha. Nikad do sad nisam imao peilike da radim sa ovakvom ureom. Leti vise nego kutinska, a curi sporije.
Na Donderu mi je to na oko 30 i na oko 11 km/ha, a zahvat 15m. Krenuo sam sa 26,kako je rekla aplikacija, al sam morao da ponovim bacanje na prvoj parceli 😊

Tamo negde oko 13 h pa sve 15 h je otpustilo i videlo se koliko je zemlja mokra. Odmah je pocelo da lepi na tockove, a psenica je sva bila mokra od rastopljenog mraza. Bilo je lepo danas raditi i pored zime jer grejanje u kabini lepo radi, a tek kad grane sunce kroz staklo i prozore smo otvarali 😁

Rano jutros pola 5
Tako juče, tako i danas. Da se pobaca po mrazu. Isla je Urea granulisana, 120kg/kj.
Inace miševi u jednom delu atara su bas obrstili pšenicu, moraćemo ih nahraniti, samo da se malo smiri vetar, i da otopli.
4c65a50a2f715377eabae9ac3e2e25a5.jpg
332d7a296c0231b9a3895ae6a85cc137.jpg

Bacao sam neku granulisanu ureu, krupna kao NPK. Nema prasine ni zrna, sva jednaka, al zeznuta za podesavanje. Jedva sam podesio na oko 160 kg/ha. Nikad do sad nisam imao peilike da radim sa ovakvom ureom. Leti vise nego kutinska, a curi sporije.
Na Donderu mi je to na oko 30 i na oko 11 km/ha, a zahvat 15m. Krenuo sam sa 26,kako je rekla aplikacija, al sam morao da ponovim bacanje na prvoj parceli 😊
Ko je proizvodjac?

Sad je bolje an, kasno je za ureu.. Ai neće se bacati još možda 10 dana kako prognoza kaže, jer nema kiše, a to je mart uveliko, tako da urea ne...

Nazad
Vrh