Prošle godine sam radio analizu zemljišta i bila je besplatna.Moglo je da se preda samo 10 uzoraka.Rezultate sam čekao sedam-osam meseci i sumljam da uzorke nisu ni pregledali već su pisali napamet.
Ista situacija...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prošle godine sam radio analizu zemljišta i bila je besplatna.Moglo je da se preda samo 10 uzoraka.Rezultate sam čekao sedam-osam meseci i sumljam da uzorke nisu ni pregledali već su pisali napamet.
Kod mene ide predsjetveno 250 kh/ha 3x15 i onda 2 prehrane,prva 230 kg/ha KAN i druga 180 kg/ha KAN s'tim da ide 3 puta preko lista.
Koliko ostali imaju? Imaj 4t po ha?Između 6,5 i 7,3 tona na ha što je vjeruj mi dallllleko ispred ostalih u selu.Normalno idu i zaštite.Kod mene je zemlja katastrofa.
Jel bacas posle jos nesto? Prskas folijarno?Danas prvi dan prihrane psenice.Kolicina po hektaru oko 300kg SAN-a,bacen prvo na najranije kokove setve.
Sve je važno i đubrenje ovako ili onako ali đubrenje bez zaštite je džabe.Može nekad da prođe ali rijetko.Prošle godine kombaio kolega moje žito i prikolica 3700 kg kasnije vozim koleginu pšenicu ista prikolica 2680kg.Na oko dobra a hektolitar 62 dok je kod mene bio od 78 do 80.Sve se mora ispoštovati i opet nije sigurno.Prije dok sam radio bez zaštita od bolesti jedva 3 t na ha sad poštujem ve i nikad ispod 6,2 t nije bilo a bilo je svakakvih godina.Trošak na hemiju je 100e ha ali se isplati.Znaci mnogo daje prinos to folijarno prihranjivanje?
To je nesto kao fitofert?
- - - - - - - - - -
Ja danas prihranio jos 4ha sa 250 kg KAN-a po ha. Pocela je kisa pa sam se ostavio, na zadnjoj njivi sam po kisi bacao...
Taj tocak pogoni dve trake koje nose djubrivo i sipaju na diskove, taj tocak se pomocu hidraulike spusta i podize znaci na kraju parcele samo podignes tocak, kvaka je u tome da koliko ti brzo ides on toliko dodaje djubrivo pa i kada usporis on srazmerno smanji kolicinu djubriva.Cemu sluzi ovaj tocak na rasipacu? On mora da bude spusten u radu?