miroslav k
Član
@paorpaor
problem je sto sutra nece biti temperatura ispod 0, pa verovatno ce odustati od prihrane
problem je sto sutra nece biti temperatura ispod 0, pa verovatno ce odustati od prihrane
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Po preporuci strucne sluzbe ako je prva prihrane kan onda oko 5 marta.A druga pocetkom aprila najkasnije do 10-og. Kolicina zavisi od analize i potrbe zemljista a i stanja useva.pujol je napisao(la):Kad je najbolje da se pobaca KAN nije li jos rano?
Slažem se ja sa tobom ali samo 50%,kod nas u banatu sad kad počne sneg da se topi i ako počnu najavljene kiše ima da ne uđemo u njive do aprila.zato od dve varijante treba izabrati onu sigurniju pa makar i malo poranili.Ali opet kažem zavisi od terena,sutra režem voćnjak pa ću slikat malo atar da vidite šta je banatski rit.paorpaor je napisao(la):Evo sta sam ja belezio u moju "knjigu" proteklih par godina.
Recenica koja nekeko bode oci u zapazanju (licnom)" kaze da psenica jako slabo napreduje do pocetka aprila. Tek u aprilu pocinje da raste, a do tada gotovo ne primetno zavrsi bokorenje. Tako da sam ja vodjen tim zakljucio, oped kazem licno, da zurba sa vestakom (ureom) u prvoj polovini februara ne donosi nikakav boljitak.
U prilog mojoj prici ide i postupak jednog kod nas velikog proizvodjaca koji je prosle godine psenicu prihranio po snegu rano u februaru, a ove godine jos to nije ucinio. Verovtno je nesto zakljucio
Kod nas u selu jos niko nije prihranjivao psenicu, a prva ce to da ucini zadruga sutra ujutru.
srdjuanzorz je napisao(la):Po preporuci strucne sluzbe ako je prva prihrane kan onda oko 5 marta.A druga pocetkom aprila najkasnije do 10-og. Kolicina zavisi od analize i potrbe zemljista a i stanja useva.
da nije malo rano za KAN ?cukaneca je napisao(la):Juče ujutro završena prva prihrana KAN-om.
Videćemo. Ovo je bilo 3 pa jednuzoran_vs je napisao(la):da nije malo rano za KAN ?cukaneca je napisao(la):Juče ujutro završena prva prihrana KAN-om.
KAN je vise za kukuruz, AN ti je bolje a njega baci kad budes siguran da vise nece biti snega ili dugih mrazeva. Naravno ako si bacio jesenas ispod zita 3x15, MAP, DAP...pujol je napisao(la):Kad je najbolje da se pobaca KAN nije li jos rano?