Prepoznavanje bolesti i zastita od istih kod jagoda

hvala nebojsa ,a dali ga mogu koristiti i folijarno i kroz kap po kap ima li bolje dejstvo imam i mnogo glista oko korena sadnica danas sam sadio pa sam ih primetio bas u velikom broju
Citajuci poruke i pitanja na ovom forumu zapitam se ko su ovi proizvodjaci i kako su se uopste upustili u proizvodnju. Prijatelju pa ti neznas ni cemu sluze te gliste ni kakva im je uloga u eko sistemu .Ovo se neodnosi samo na tebe ima ovde jos clanova koji su postavili pitanje u vezi glista i jos raznih besmislica.A veoma je jednostavno danas u 21 veku doci do informacija i znanja a ovo ti je druze moj znanje iz osnovne skole tj.biologije.Pa kad vec hocete da se bavite poljoprivredom "vocarstvom" u ovom slucaju, uzmite neku literaturu za pocetnike kao sto sam ja pre dvadeset godina pa malo obnovite osvezite znanje.

Pa folijarno nece pomoci kod zemljisnih stetocina. Gliste nisu stetne, nasuprot pozeljne su.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Nadam se da nisam uvredio nikog nije mi to bila namera vec mala kritika.Kritika cesto zna da pozitivno utice.\\\nadam se i u ovom slucaju.

Druze moj pogresno si protumacio moj komentar o glistama,a mozda i nebojsa mislio sam da ne naskodim glisti na bilo koji nacin koriscenjem Nurel a .Naravno da znam koliko su gliste korisne valjda nisam pamet popio...moje pitanje odnosilo na ovo sto sam upravo napisao inace jagodu sam posadio 2014 ovo mi je druga berba,dakle ako mozes pomozi a nemoj da pametujes jer ovde verovatno ima i pametnijih od tebe pa se nisu pravili toliko pametni.Forum sam prelistao bezbroj puta zadnjih nekoliko godina ali mi je ipak lakse da ponovo pitam jer mozda nekada nisam siguran u neka sredstva koja su se koristila pre neku godinu . .inace sam relativno nov u bavljenju proizvodnje jagode pa me i nije stid da pitam ako nesto nisam siguran..hvala na pomoci u svakom slucaju.

Druze moj pogresno si protumacio moj komentar o glistama,a mozda i nebojsa mislio sam da ne naskodim glisti na bilo koji nacin koriscenjem Nurel a .Naravno da znam koliko su gliste korisne valjda nisam pamet popio...moje pitanje odnosilo na ovo sto sam upravo napisao inace jagodu sam posadio 2014 ovo mi je druga berba,dakle ako mozes pomozi a nemoj da pametujes jer ovde verovatno ima i pametnijih od tebe pa se nisu pravili toliko pametni.Forum sam prelistao bezbroj puta zadnjih nekoliko godina ali mi je ipak lakse da ponovo pitam jer mozda nekada nisam siguran u neka sredstva koja su se koristila pre neku godinu . .inace sam relativno nov u bavljenju proizvodnje jagode pa me i nije stid da pitam ako nesto nisam siguran..hvala na pomoci u svakom slucaju.
Sedim i razmisljam da li da ti odgovorim ili ne,ako ti neodgovorim znacilo bi da se slazem sa tvojom konstatacijom da pametujem ja ti se u svakom slucaju izvinjavam pogresno sam protumacio pitanje pre tebe je bilo jos nekih clanova koji su pitali za gliste pa sam se nasao u cudu da neznaju cemu sluze gliste.Inace i ja sam posadio jagode 2014 a poljoprivredom se bavim 20 godina ,ovde na forumu sam naucio o jagodama dosta toga i zahvaljujem se svima koji su mi pomogli.Jos jednom cu ti se izviniti i nadam se da cemo ubuduce jedan drugom pomagati.I nadam se da se neljutis.

Sedim i razmisljam da li da ti odgovorim ili ne,ako ti neodgovorim znacilo bi da se slazem sa tvojom konstatacijom da pametujem ja ti se u svakom slucaju izvinjavam pogresno sam protumacio pitanje pre tebe je bilo jos nekih clanova koji su pitali za gliste pa sam se nasao u cudu da neznaju cemu sluze gliste.Inace i ja sam posadio jagode 2014 a poljoprivredom se bavim 20 godina ,ovde na forumu sam naucio o jagodama dosta toga i zahvaljujem se svima koji su mi pomogli.Jos jednom cu ti se izviniti i nadam se da cemo ubuduce jedan drugom pomagati.I nadam se da se neljutis.

Ja sam vec procitao u ranijim postovima da je neko pomenuo gliste i sta sa njima ali jos uvek nisam dobio odgovor na moje pitanje dakle dali nurel D steti glisti?

Нурел штети глистама, а глисте помажу у преради земље. Корисне су, а не штетне и показатељ су здравог земљишта. Уништавају их разна заштитна средства, вјештачко ђубриво, кртице итд. У сваком случају треба их чувати, ђубрити стајским ђубретом и што више смањити број прскања.

Sad folijarno. Posle berbe moze kroz sistem

Ridomil ima dosta dugu karencu. Zato mislim da je bolje posle berbe.

da li treba moze i neko folijarno djubrivo uz ridomil ili samo njega a folijarno posebno djubrivo
Samo ridomil. Ne treba ti folijarna prihrana. Ima ces dovoljno lisne mase ne brini. Inace nije ni toliko dobra da imas previse lisne mase jel onda tesko ide zastita plodova. Idi samo sa normalnom prihranom preko kap po kap i bice sve dobro.

Sta 0.1 gram po biljci , znaci na 1500 sadnica pustis 150 grama , ili ?

Nekako mi to djeluje malo ili gresim ?

Nazad
Vrh