Prepoznavanje bolesti i zastita od istih kod jagoda

Pa dodje ti na isto zalivao ili pustao kroz sistem
Ja trianum nisam koristio, ali trifender jesam. Ja sam imao problem sa zacepljavanjem filtera na sistemu. Iako su tvrdili da se dobro rastvara, ja sam ga jedva progurao kroz sistem.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

hoce li mi neko pomoci sa ovim bolestima sam imao problema prosle godine sa cime tretirati u ovoj godini druga berba je u pitanju
image-organizer

osisala sam jagode i danas sam videla da su zivici puni paukova...da li su oni stetni i cime da ih ospricam ako jesu stetni..

Biljana, opasan je crveni pauk, ali mislim da nije on u pitanju. Ovi obicni pauci nisu stetni

Молио бих за помоћ. Било каква добродошла. Данас сам прометио мале црвене инсекте у цвету јагоде као и на неким цветовима срне тачке. Читао сам достав са овог форума изета искуства. Ако сам добро разумео то што сам ја данас приметио је тзв црвени паук. Ја сам то приметио када сам хтео да извршим третирање јагоде са манкогал, акорд и фобос. Ово третирање сам извршио али ме занима ДА ЛИ ФОБОС СУЗБИЈА ОВУ ГАМАД. Ако сузбија да ли треба да се понови третман или да хитно мењам иснкетицид и који. Свако искуство добродошло јер до сада нисам видео ову гамад у јагодама. Унапред захвалан.

Idemo iz pocetka... crveni (vocni) pauk je ustvari grinja velicine ispod milimetra. Za suzbijanje se koriste akaricidi. I fobos bi trebao da ih resi. Ali mislim da nije to u pitanju.

Sto se tice crnih tacki na cvetu, to je promrzao cvet koji je verovatno ostao od jesenas

Idemo iz pocetka... crveni (vocni) pauk je ustvari grinja velicine ispod milimetra. Za suzbijanje se koriste akaricidi. I fobos bi trebao da ih resi. Ali mislim da nije to u pitanju.

Sto se tice crnih tacki na cvetu, to je promrzao cvet koji je verovatno ostao od jesenas

Хвала на објашњењу. Имам слику једног малог црвеног створењца. Није баш јасна али мислим да се може видети. Такође имам и слику цвета са црном тачком. Покушаћу слику да поставим али ако не успем могу ли да Вам пошаем меилом да погледате и кажете Ваше мишљење да ли је третирање које сам урадио за сада довољно и да ли терба ускоро поновити. Хвала.

Kupina, otkud tebi sad cvet, da li je plastenik u pitanju ?

Није пластеник. Ја постављам агрил од 01. до 15. фебруара на јагоду. На овај начин добијам први род између 25 априла и 1 маја. Доста ризикујем али АПП (ако прођем прођем). У мом крају до тада се завршава продаја из пластеника а још увек није стигла са отвореног простора и цена је солидна. Немам нешто велики број под агрилом (око 2000 живића) али није лоше за финансијски излазак из зимског мировања. Ризик јесте велики. Нпр прошле године сам открио јагоду 20 априла а 21 је било -1 и отишло ми је око 5% рода (на срећу и немам појма како али ниеј више) и брао сам први род 28 априла. Ето зато сада ја имам цветове а и мале плодове. Агрил одради своје, природа своје а ја узмем разлику. Е сада ми се први пут јавио тај црвен инсект. Ето прек овог форума покушавам да одгонетнем шта је у питању. Ако имаш било каква искуста по томе јави. Хвала. Надам се да сам довољно објаснио мој начин рада. Поздрав Нешо.

Kupina, a je li agril direktno na jagode, ili imaš neke držače za agril, i čime pričvrstiš taj agril ?

Директно. Јагода расте и подиже агрил. Имам неке старе црепове и њих постављам по ободу агрила. Покривам површину коју могу са још једним да откријем и брзо покријем.

Скинем цреп са три стране само мало у страну. Са још једним откријем јагоде, вршим третирање, сачекам да се сасуши и покривање наредних 10-ак дана. По потреби кроз систем заливање и прихрана.

Али ја се овим бавим релативно кратко време и за сада ово функционише. Када крене берба цена је солидна а алба је по мени захвална и доста издржљива па је и тражена. Имам неке купце и то за сада функционише.

Надам се да сам довољно објаснио. Ак оимаш неку другу идеју или радиш нешто слично напиши.

E ovo cudo mi je prosle godine ubijalo koren sadnice,danas sam ga pronasao opet izmedju redova u korenu .Kako da ga unistim?
2d196e471357379.jpg
[/URL][/IMG]

- - - - - - - - - -

[URL=http://www.imagebam.com/image/de2cef467252607
[IMG]http://thumbnails113.imagebam.com/46726/de2cef467252607.jpg[/URL] [/IMG]

A ovakvu stetu pravi na korenu...da li ce ga unistiti tretiranje sa nurel d -om

@GaleLela
Moze nurel ali moras pustiti i kroz sistem kap po kap

hvala nebojsa ,a dali ga mogu koristiti i folijarno i kroz kap po kap ima li bolje dejstvo imam i mnogo glista oko korena sadnica danas sam sadio pa sam ih primetio bas u velikom broju

Nazad
Vrh