Preporuči film

Odgledao upravo.
Dobar, komičan i niskobudžetan.
Dobri glumci, komične situacije i to bi bilo to.
Treba odgledati, lepo ćete se zabaviti i nasmejati, feel-good movie
Međutim, nemojte očekivati neku filmčinu. Ako odete bez prevelikog očekivanja, bićete oduševljeni
Нисам гледао и нећу. Нећу јер наркоман Жика Тодоровић глумата православног Владику. Доста ми је ''пројеката'' који изругују СрБску православну цркву. Јер најлакше је а изгледа да је и добро кеширано, када оплетеш по СЦП па се изругују обичаји, вера и достојници.
Сваки назови уметник није по вољи аутошовиниста када у своје ''остварење'' не изругује било шта од верских и црквених обичаја.
Аутошовинисти изгледа сматрају да је СПЦ највећа препрека бољег живота на овим просторима а у ствари врло добро се уклапају у систем и не желе да га мењају јер исти црпе на различите начине а не морају много да се ангажују...

И нећу да гледам рвацки филм који је бледа реплика Жикине династије где ови ''пропали гумци'' глуматају и хватају гледаоце на југоносталгију... и перфидно позивају поново на братство и јединство.
Узимање пара. Ко хоће да им да свој новац, подржавам, није проблем. Свако има право да ради шта жели, не браним и не смем да браним, нити желим.

Имам година и искуства да врло добро знам шта је добро за мене и мој национални понос.

Naravno, stvar mišljenja.
Ja mislim da se ovakav film bori da ispravi upravo takve srBske i hrvaCke stavove, retrogradne poprilično.
Na kakvu jugonostalgiju kada je prosek godina u sali 35-40, ne pamte je?
A o crkvi, popovima, zaista ne bih.
Što reče onomad Vlatko Stefanovski - ja sam vernik, ali nisam religiozan.
Drugo, ismeva obe crkve (popove), njihovu više.
Niti je Žikina dinastija, niti...

Ma ništa, film pokušava da ispravi upravo to što si napisao, da gleda u budućnost.

To je i moj stav, tvoj je suprotan i to je u redu.
Ja mislim da je tvoj jako loš, ti takođe isto misliš za moj.

Međutim ne gledati film i dati sud o njemu, reći bilo šta loše o Žiki kao glumcu...
Seka Sablić, Vesna Trivalić, Bjela...
Paaa, u najmanju ruku je neozbiljno, pogotovo ako, kako kažeš, imaš dosta godina.

Pozdrav
a3d77dbaf9e5b69b41d6425106950645.jpg

Немој ништа лично да схваташ.
Немој ништа лично да схваташ.

Добро сам обавештен о филму. Не морам да га гледам.
Али нисам ни написао да било ко не треба да гледа.
Ја га нећу гледати.

Не видим да је ретроградни став да се има национални понос и да се не дозволи исмевање своје Цркве и религије.
Пробај неком муслиману да увредиш његова уверења... А овде може свака шуша да ти исмева било шта.
Него... Србима можеш свашта да подметнеш а они ће да кусају и да се још захвале...
Зато нам је тако како је... да више волимо Бога било би нам боље...

Ако се верује без Цркве онда је јасно да се има своја црква...своја религија... не треба ни да се иде да се реже колач, ни да свештеник свети воду, нема потребе за Светима тајнама Крштења, Причешћа, Покајања... Брака... нема потребе за Литургијом... јер то је организована религија... све се то може и код куће... не мора ни да се Крсти ни да се моли... не мора да се поштују ни Божје заповести јер то пише у Црквеном календару а то је опет организована религија... може да се лаже, краде, коцка, убија, вара... ко га шиша то је организована религија... код куће ћу да кажем Богу да ми опрости грехове и да чекам Васкрсење... док ми у позадини свира хеј словени :) .

Него кад нам све потаман онда нас боли патка за било шта... Што рече наш народ Нема Богомоље без невоље...

Опет пишем немој ништа лично да схватиш. Не пишем против него пишем своје мишљење.
Опет пишем немој ништа лично да схватиш. Не пишем против него пишем своје мишљење.

Poslednja izmena:
@vuxsd
I ja sam pogledao neko veče 'svadbu' sa suprugom u(pravom) bioskopu, i sve ovo što ti pišeš nema veze sa tim filmom.
Mislim sa su u pomenutom filmu 'rvati daleko više ismejani, a naročito mi se dopada kada se ismejava lažni patriotizam, koji ustvari propagira mržnju među narodima po difoltu.
Preporučujem ti da se lično uveriš u stanje stvari a ne da slušaš nazovi analitičare, jer onda i od pristojnog čoveka možeš neprimetno biti zaveden tamo gde neko želi da budeš.
Možda nebi bilo loše da pre svadbe pogledaš film 'svećenikova d(j)eca, dosta kvalitetnija satira srpsko-hrvatskih odnosa.
Biskupa glumi Lazar Ristovski, a vozi se superluksuznom jahtom(vs žika todorović koji je u običnom mečkinom džipu).

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh