Preporuči film

Po meni sve zbrzano bez konkretne radnje.Cela sezona spakovana u 6 epizoda ali hajde da odgledamo sve pa da vidimo,možda se i iznenadimo.
 
I ja se nadam tome da ce napraviti mozda spektakl na kraju. Ali koliko su neke ranije sezone sporo tekle i nekad malo bezveze razvlacili radnju toliko su 7 i za sad 8 sezonu zbrzali. Pisalo je da su mnogo scene sa zmajevima i vukovima redukovane ranije zbog budzete. Sto mi nikako ne ide u glavu s obzirom da su im puna usta kako je najbolja serija svih vremena, znaju u sta su se upustili i kakva je serija u pitanju ili idi do kraja ili nemoj da snimas.
 
Smaraju ali hajde posle 7 sezona red je odgledati i 8.Treba da izađe serija The Witcher za koju kažu da će nadmašiti G.O.T.Čekamo pa ćemo da vidimo.
 
Knjige su odlicne,svih sedam,igrice nisam igrao ali su takodje vrh uzevsi u obzir koliko ih igraju po u tube....ali serija bogami nece biti dobra,vidi se da je to nesto niskobudzetno nazalost.
 
[video]https://www.gledalica.com/sa-prevodom/the-passion-of-the-christ-2004-video_a5f2b8a6b.html[/video]
 
Jeste da nije film ali svako ko je pogledao bilo koji od serijala G.O.T-a ne bi trebalo da propusti ovu 3 epizodu 8 serijala


taze epizoda ( prikazano jutros ) i svasta nesto se izdesavalo
 
Arja odradila sav posao,koja prekretnica.Zatvorila zauvek braon i plave oči a ostale još zelene.Pitam se čije su?
 
knjige su odlicne,svih sedam,igrice nisam igrao ali su takodje vrh uzevsi u obzir koliko ih igraju po u tube....ali serija bogami nece biti dobra,vidi se da je to nesto niskobudzetno nazalost.
netflix не ради нискобуџетне серије...све што сам од њих до сада гледао је одлично било одрађено...праа је штета што неке од серија које они раде немају наставке јер су лоше пролшле код публике...

- - - - - - - - - -

Arja odradila sav posao,koja prekretnica.Zatvorila zauvek braon i plave oči a ostale još zelene.Pitam se čije su?

Мелисандра је то још ваљда у трећем серијалу, тачније у трећој књиги предвидела када је видела први пут Арју.....само што су људи мислили да ће Џон да га убије...а оно моша....

- - - - - - - - - -

Такође заборавих да напишем, да је и онај дебели Сем или како се зове, у књизи коју је читао амо у оној библиотеци, налетео на онај њен нож од Валеријанског челика, а т усе спомињало и змајево стакло као украс за оружје који су користили Тајгеријани...све у свему многи су заборавили шта се издешавало, па ово нису очекивали...
 
Ma drzali su napetu atmosferu do zadnjeg minuta .

Duze vreme iscekujem ovu epsku bitku i nekako mi je zao sto se odigrava nocu , pa je tu i malo dima i magle i pojedini

detalji nisu bas jasni .


Sve nas je iznenadila Arjina uloga ali kad malo bolje razmislite niko drugi i ne bi bio sposoban da ga smakne .

Mislilo se na sve detalje , recimo nocni-setac ima poprilican oklop , ni zmajova vatra mu nije mogla nista ali avaj

u odsudnom trenutku kad je shcepao Arju podigao je obe ruke visoko , prirodno bluza mu se podigla i

otkrila goli stomak sto je Arja onako mangupski iskoristila .https://stopru.com/wp-content/uploads/2019/04/7cc650626547b83f66631b40dbe1f8e8.gif

prccccc61e0d1be66a5a8a7.jpg
 
Poslednja izmena:
Zna ona gde i kako treba jer ju je Pas kao malu učio da svaki oklop ima svoju slabu tačku i kako da je pronađe a prošla je izuzetnu obuku kao nobody i to je to.
 
Bogami nisam ocekivao ovoliko brz rasplet sa ovim hodacima i Night King-om. Mada realno pobili lupam 80% zivih, da ga Arja nije smakla ne bi ostao niko da se bori protiv Sersei. Mislim da tu tek predstoji odredjeni zaplet cim su ostavili 3 epizode. Desice se garant neke izdaje i obrti i jos dosta smrti, cenim da Sansa moze da odigra neku igru u stilu Maloprstica kao sto je i njemu namestila igru jer ocigledno ne voli kraljicu zmajeva (doduse malo i iritira u ovoj sezoni sa presto, vlasti, na kolena itd). Mozda i Arja pogine nakon ovog odlucujuceg momenta. Ali opet to je samo neki predosecaj, verujem da ce scenarisiti ici na to da ne razocaraju fanove previse a opet da ne bude sve toliko providno i ocekivano ( Snezni sedne na presto, ili uopste neko od Starkovih itd).
 
Licno treca epizoda je po mom misljenju veoma losa.Sto se tice kvaliteta (noc nista se ne vidi i u full hd-u) a i scenarija.Mrtvi pobedjuju svo vreme i kolju redom i na kraju na brzinu Arja ubi night kinga i to je to kraj.Sobzirom da se "mrtvi" pominju od prve epizode i da se to najvise i provlacilo tokom cele serije ovako brz rasplet je bas razocaravajuci.Moje misljenje je bilo da ce to trajati bar 2-3 epizode da ce izgubiti Winterfel pa ih sacekati malo juznije ili tako nesto.Nadam se da su bolje odradili ove sledece epizode.
 
Postavlja se pitanje za koji su očin uopšte i dolazili kralj noći i vojska mrtvih i uopšte koju su svrhu imali?Od prve sezone se spominju kako kreću pa redom kroz serijale seju strah i trepet da bi na kraju dobili 86 minuta slave gde su skončali u par sekundi bez izrečene reči.Izgleda da treba pročitati redom knjige i sačekati da se napiše deseti deo koji će valjda razjasniti uopšte svrhu šetača...
 
Realno nisu mogli da snime bitku po danu kad je duga noc. A objasnjeno je negde na netu zasto nije mogao da bdude jos kvalitetniji snimak. Bili bi potrebni terabajti i terabajti plus vrlo mali broj gledalaca bi mogao da odgleda kako treba taj kvalitet snimka. A objasnjeno je kako su nastali beli hodaci i koja je bila njihova svrha. Ali su se oni oteli kontroli pa su ih ranije deca sume i ljudi pobedili samo valjda kralj noci nije ubijen. A uvodili su vremenom u pricu kako ih poraziti, koja bi bila svrha zmajeva (pa i kralj noci je prisvojio jednog, a cekao je dugo da bude neki zmaj ponovo rodjen itd itd). Generalno prica postoji samo su je oni malo skratili. A sta je pobijeno zivih uopste ga lako nisu lako ni pobedili vec je sticajem srecnib okolnosti ubijen od strane Arje dok je bio koncetrisan na Brena pa mu se priblizila dovoljno blizu. Da taj momenat nije iskoriscen jednostavno bi bili svi pobijeni jjer ocigledno je da nisu imali gde da beze jer su opkoljeni. Mozda jedino na pocetku kad su Dotrakiji pobijeni i pri prvom udaru.
A mozda nam Bren sve pojasni na kraju u zadnjoj epizodi.

Mnogima su ocekivanja bila mnogo veca (mozda cak veca
i od realnih) pa su razocarani, moja ocekivanja nisu bila tolika pa sam jos i zadovoljan kako je ispalo.
A mislim da ce poenta price biti da je covek coveku najveci neprijatelj, i da ce uz neke izdaje i bitke neko nov doci na presto kao sto je bilo vekovima ranije dok nije bilo hodaca.
A takodje mozda ima neki mali kralj noci (Krasterova beba iz prve sezone i mnogo njih pre nje ) vidim ima dosta teorija o tome na netu :osmeh:
 
Ono jeste tako kad pogledaš ali opet nema mnogo logike.Videćemo još 3 epizode a bez pročitanih knjiga serija nije ništa.
 
Upravo odgledao Balkansku Medju. Fala Bogu da bar ovaj film nisu upropastili. Moram da priznam da sam posle ko zna koliko vremena osetio napetost dok sam gledao film. Vredi pogledati.
 
Nazad
Vrh