Predsetvena priprema zemlje

Vala bas. Fool for your loving mi je favorit.
A ucinak dal je realan ili nerealan, taj je. Da je sira drljaca jos veci bi bio... ucinak.

Radili smo analize zemljista i svuda treba mnogo krecnjaka. Imamo kisele zemlje. E sad povoljno imamo nekih desetak kilometara u dzakovima po 5100tona. Problem je sto je on praskast i sa malim rasipacem kada se trucka preko oranja sabije i tesko izlazi... Ima li neka alternativa u granulama a da opet nije preskupa. Po preporuci treba da se baca od 3-5t krenjaka po 1ha?

Samo ti uzmi taj sitni ako je povoljan. I to je mnogo ,kamoli da placas neke cifre...

Nekako ces razbaciti. Ako treba stajes svako malo i procackas . Najbolje da bacas kad pada kisa . Nevalja ni kad je vjetar ni kad ga nema .Inace sto sitnija cestica bolje efikasnost.

Ja sam uzimao u Galovicu ako na njih mislis, bacao sam malim rasipacem, samo bi bitno da poravnjas oranje jednim prohodom, ne punis ga do kraja i ide nekako.

A jedan komsija je ovo dobio, radio analize preko Savetodavne sluzbe i dobio je od opstine ovo ide ga 1t/ha, ne znam mu cenu.
e991f735641e6da90f49c1754bc1d9ef.jpg

Poslato sa ABR-NX1 pomoću Tapatoka

Pre 10 godina smo razbacivali praškasti sa rasipačem vicon sa lulom išlo je bez problema.

Nazad
Vrh