Predsetvena priprema zemlje

Da li mogu baciti ureu posle setve ili nije preporucljivo.
Imam neke parcele gde nisam bacio ureu a spremio sam.
Pa sada ne znam sta da radim. Planirao sam da bacim ureu i podrljam.
Nego ne znam da li cu imati vremena, malo su daleko parcele, preko ruke su mi.

MOžeš , ali : ili pred kišu , ili yarinu ili neku drugu "stabilisanu " ureu , ili kroz prskalicu dal sa herbicidima na crno dal bez njih ali ako možeš da proturiš potrebnu količinu po površini . Konkretan prijedlog je da nadješ najveće dizne koje možeš i da ideš sa najvećom potrošnjom vode a u prskalicu od 400l možeš da rastvoriš i do 150kg uree pa ako to potrošiš na na 0.8-1 ha , to je to.

Koliko je dugacka parcela? Ja sam od 19 do 22, za tacno 3 sata uradio samo 23 kj. Duzina parcele 350 metara. S tim da moje uvratine su 4 kruga na svakoj strani. 24 metra sirine.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Ala vi to terate...ko da ste ukrali-nije jos mokro?mi cemo mozda danas probati nesto,ali vise zbog probe traktora-nego sto je lepo trava zategla,pogotovo na stajnjaku...

Roto brnačom.Bato ovde su oranja ubijena od kiša ko beton a obala,brdo ko nos.Sjetvospremač nema šansu,kuke samo pišu.Nije se skroz radilo bile su i pauze 2 puta za kavu i jelenka.

Slao sam slike na FB od proljetnog oranja koje sam radio Rotodrljacom. Brena 2. spora i polako... Ovih dana pripremam zemlju za sjetvu kojecega, od zobi, graska do trave. Jesenje oranje sam isao 4. sporom, normalan gas i MILINA od posla. Proljetno oranje koje je potanjurano (malo se prosusilo) i baceno gnojivo po tome sam sinoc radio 3. sporom i zdravo dobar gas i jos se traktor ne mjestima mucio al to su dvije njive 1.5kj u kompletu pa nije strasno.

Tko ne radi zutu zemlju u brdu ne zna koliko je rotodrljaca odlicna stvar. Gledam ove slike gdje direkt u oranje idete poluteskom drljacom i pripremate za sjetvu i dodje mi da placem, sad vidim duz od 850m. Ja bih se na tolikoj njivi izgubio ;)

Jeste.Od Burde.Kako si ga prepoznao?(mislim da smo se dopisivali oko toga sa nekim iz Vrbasa jesam ali sa kime nemam pojma).

Jedna slika u prolazu:
89b46eb58ec9d5eb770807175d9eb81b.jpg

Nazad
Vrh