sinisa1979
Član
Vulkan a zašto ne nabaciš sve na drljaču? Rasipač+seme+djubrivo... Mislim da ćeš imati mesta i da neće biti teško za hidrauliku.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
pozz ljudi treba mi pomoć u nedoumici sam.
u vezi pripreme zemljišta tanjiracom bez oranja.svuda sam nailazio da se radi tanjiranje kukuruzišta,sojišta,suncokretista...ali nigde nisam naišao sta se radi sa strnom?da li je preporučljivo samo tanjirati ili mora oranje?do sada smo uvek orali kada smo sejali psenicu na pšenicu i bilo je dobro ali ova godina je malo specifična.mogu ja da orem nije problem ali dok ja stignem da završim sve ono se toliko osusi od sunca da mu posle nemogu ništa.preksinoć sam nesto malo orao islo je solidno ali je takva njiva da je ponegde izbacilo grudve dovoljno da nemogu da posejem ni ovo sto se lepo izoralo
ostaju mi opcije da tanjiram strn i sejem odmah(svi strnovi su prošle godine duboko orani).ili da sad sve izorem i da cekam kišu da spremim pa da sejem.popodne idem da razbacim djubre i noćas krecem ali neznam sa čime.
juče sam posejao kukuruzišta u tanjirano bilo je odlično
ma mene samo strah da kasnije nema nekih problema da ne bude tvrdo u dubini da ne smeta razvoju.a probao sam usputno u prolazu tanjiracom u strništu isto ide super meko i sitno setveni sloj odličan.znaci idem da rasturim veštak i noćas cepam tanjiračom.mislim da sada u strnu ima više vlage pocele su jake rose noću bar kod nas je tako.kisa nije padala ali oko 3-4 ujutru blato se lepi na točkove