MDrasko
Član
Канда остао комшија без арматуре.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da nije orano i zemlja ravna (složena) i jako bitno (po mom mišljenju i zapažanju) da je rađeno na vreme, ne po mokrom gruberisanje.Ja sam početkom februara (kad je moglo) razbacio ureu i zadrljao (laka drljača sa rotorom) i sad pred setvu još jednom podrljao radi klijanaca.Да ли из разлога што није орано тј јер је било равно (мања површина изложена ваздуху па је мање исушивање)? Немам грубер већ само наглас размишљам.
Baš tako, ja koristim i jedno i drugo i tako mi se pokazalo dobro.Pre par godina sam izvodio neki eksperiment pa sam neke parce delio i deo gruberisao, drugi deo orao. Godinama orem na nekih 27cm, gruber sam pustio na maksimalnu dubinu što je nekih 30cm. Interesantno je da sam sledeće godine lakše orao to gruberisano pošto sam verovatno zagrebao plužni đon. Kod nas u selu ko god je probao gruberisanje, vratio se na plug. Inače, ove godine baš ima kamenoloma od spremanja, nije odavno bilo ovako suvo.
Po ovome i dalje imaš grudve na njivi. A nemaš, tj to što ima je kesa.Dubina je nekih 8cm, ali i dalje vadi grudve iz zemlje.
Ovo je spremljeno da nema daljePošto nemam drljaču sa rotorima, moram da spremam spremačem.
Dasku sam izbacio još malo ka napred, i rotore stavio u najnižu rupu.
Dubina je nekih 8cm, ali i dalje vadi grudve iz zemlje.
bukvalno, traktor im ne moze nistaTo ne može ni tocak od traktora da razbije kada pređe preko njega a kako će tek rotori.Nije izmrzlo uopšte i to je sada kao kamen tvrdo.