Predlozi i ideje za zapocinjanje nekog novog posla

Ima tema ovde na forumu, Drvo Paulownia tomentosa , a što se tiče tih promotivnih galerija bilo koje vrste treba biti oprezan.

Hteo bi da postavim jedno pitanje pa ako neko moze neka pomogne. Dobio sam ponudu od coveka iz Beograda koji drzi prodavnice zdrave hrane da mu proizvodim beliju, kokicar i suncokret gricko. E sad ja bi da mi tu proizvodnju obezbedimo nekim ugovorom i da se osiguram da ne bude e ovo e ono kad treba da otkupi . Da li je nekao od vas radio nesto slicno i kakva ste iskustva imali.

Ugovor je više nego poželjan, lepo da se overi u sudu. Ne vidim baš zašto ima za cilj da tako dogovara nabavku robe za svoju prodavnicu, pa stoga malo opreza ne može da škodi. Sve to zavisi još i od količine koje mu trebaju, pošto ako je baš veća količina, onda da se uzme neki avans za početak posla.

I menicu obavezno, ako ne plati, da imas sredstvo prinudne naplate, ali ni to nista ne znaci ako taj nema novca na racunu, onda opet moras preko suda....
Inace moj predlog za novi posao za sve mladje od 30 godina - emigracija u skandinavske zemlje ili Australiju.

Moj drug iz srednje otišao u Ameriku. Njegovi su izbegli iz BiH za vreme rata, sad su u Čačku, žive kao podstanari. On igrao fudbal u Čačku, Valjevu, Metalcu iz G.M. ali nema vajde. Upisao tehnički faks u Čačku i preko studentske otišao u Ameriku da radi kao spasilac na bazenu u nekom gradiću pored Vašingtona. Tu mu bila slaba plata, prebacio se u Čikago, vozi kamion volvo njuškaš već 3 meseca i ni jedan mesec nije zaradio ispod 6 000$, malo mu je jebeno dok se navikne ali zna za šta radi. Imam druga koji radi sa devojkom na turističkom brodu firme celebrity cruises već 6-7 godina, krenuo kao sobar, sad je kao menadžer, fina plata, non stop žurke i kokteli, obišli su svet uzduž i popreko, tvrdim da u celoj Srbiji nema više od 1000 ljudi koji su prošli svet kao oni. Da nisam oženjen i nemam dete, otišao bih odmah, bar jedno 2-3 godine da vidim svet, a u Srbiju bih se samo vratio kad bih morao.

Prije 10 tak godina u blicu procitam slican naslov tema pcelarstvo ,detaljna analiza kolika ulaganja i kolika dobit neka zenska pisala clanak . Danas imam oko 80 kosnica -plan je 100 kosnica-imam čist med ,polen ,propolis,ubodom pcela se resio reume i svima bi preporučio tko ima uslove da se prihvati pcelarstva .Treba znanja ,iskustva ,truda ali isplati se .Toliko otprilike i ovaca imam ,ali sto se para tiče pčele su zakon one < ovce < sluze više da popune slobodno vreme i na kraju jedna ilustracija prve godine i med i jagnjetinu prodavao po 5 km 1 kg i dan danas jagnjetinu prodajem po 5 km ,a med zadnjih 3 godine po 15 km .

Poslednja izmena od urednika:
Iskreno, i meni to malo čudno.

Najbolji posao u Srbiji je trenutno "raditi" kao zakupodavac zemlje ovima koji ne mogu da dišu od kredita. Još ako se ispregovara da i subvencije ostanu... Ma šta ćeš bolje.

Ja imam par poznanika, voze kamione u Americi. Ono sto je interesantno je da su posle godinu dana pokupovali svoje kamione i rade za sebe. jedan od njih mislim da ima vec 2 komada i radi uveliko... I meni je malo cudno to sa kamionima ... dal dignu kredit pa teraju

Hteo bi da postavim jedno pitanje pa ako neko moze neka pomogne. Dobio sam ponudu od coveka iz Beograda koji drzi prodavnice zdrave hrane da mu proizvodim beliju, kokicar i suncokret gricko. E sad ja bi da mi tu proizvodnju obezbedimo nekim ugovorom i da se osiguram da ne bude e ovo e ono kad treba da otkupi . Da li je nekao od vas radio nesto slicno i kakva ste iskustva imali.
Sa Beogradom poslovi su uvek rizicni meni su ostali duzni i novaca i zivaca sve dok nisam uveo pravilo tras novci tras roba i samo tako i nikako drugacije sve ostalo batali i ne upustaj se u bilo koji aranzman sa njima jer je tamo leglo olosa i prevaranata koje nikakvi ugovori i cuda ne mogu obavezati na bilo sta.

Ja imam par poznanika, voze kamione u Americi. Ono sto je interesantno je da su posle godinu dana pokupovali svoje kamione i rade za sebe. jedan od njih mislim da ima vec 2 komada i radi uveliko... I meni je malo cudno to sa kamionima ... dal dignu kredit pa teraju

Pa to i nije plata, plaćen je po pređenoj milji, ne znam tačno sad, ali negde oko 0.45$/1mile, i sva tri meseca je zarađivao preko 6000$ mesečno. Već je kupio pasata i neke zajebancije, hoće čovek malo da udovolji sebi pošto u Srbiji to nije mogao nikako, pa da krene da štedi za kamion. Iz mog sela dva čoveka isto rade u Čikagu, varioci, plata im je 8000$-9000$, jedan dođe jednom godišnje na 10-15 dana na odmor, drugi nije dolazio 5 godina, niti se uželeo da dođe.

Pa to i nije plata, plaćen je po pređenoj milji, ne znam tačno sad, ali negde oko 0.45$/1mile, i sva tri meseca je zarađivao preko 6000$ mesečno. Već je kupio pasata i neke zajebancije, hoće čovek malo da udovolji sebi pošto u Srbiji to nije mogao nikako, pa da krene da štedi za kamion. Iz mog sela dva čoveka isto rade u Čikagu, varioci, plata im je 8000$-9000$, jedan dođe jednom godišnje na 10-15 dana na odmor, drugi nije dolazio 5 godina, niti se uželeo da dođe.
Druze,znas li ti sta je to mesecno zaraditi 8ooo?

Кварљивијег живинчета од човека нема.И зато препоручујем максималан опрез у пословању.Заборавите све видове плаћања осим готовинског и/или кад видите да Вам је купац уплатио целу суму новца на рачун.Ми смо имали више пута случај да нам купац донесе потврду "из банке" да је плаћање извршено а да у банци "пао систем" па не може да се прикаже плаћање.Увек смо били тврда срца на молбе,обећања и вапаје ,па и теже речи да са нама више неће да послују,и никад нисмо попустили.Боље да дотични оде и никад се више не врати(а неће да се врати јер му превара није успела) а да роба остане код нас него да останемо и без робе и без новца.

Nazad
Vrh