Predlog urednistvu sajta

Kod svakog posta postoji mala ikonica "preporučite ovu poruku" sa opcijama Facebook, Twitter, ..., E-mail. Da li tu može da se ubaci i Viber, tj. da se link posta pošalje na viber nekome?

Dobar dan Admini i Moderatori

Htio bih vas zamoliti da temu STIHL radionički priručnici promijenite u novo ime teme ili naslov teme STIHL motorni i električni uređaji.

Napravite kao na forumu krstarica naslovnu stranu u smislu da se vide najnovije teme i najnovije poruke, to će pojačati diskusiju garantovano i privući nove članove

Razmišljali smo više puta o takvoj opciji, ali ova skripta - Xen Foro ne nudi baš mogućnost da se to odradi na način koji bi nama odgovarao. Ukoliko se pojavi mogćnost biće kreirana naslovna strana.

Ooo vidi majice :osmeh:
Svaka čast,lepo izgledaju i lepo je sve objašnjeno u vezi naručivanja.
Samo jedna mala sugestija,možda da se posle logo-a poljoinfo doda i .com.:cao:

Kad razmjena mišljenja pređe u vrijeđanje, ponekad sirovo i otvoreno a ponekad i prikriveno upakovano u riječi tako da zvuče kao kulturno izražavanje, izgubim volju i da čitam. Teško je reći ko je i kad započeo niske udarce.
Možda bi bilo korisno da postoji opcija u vidu neke oznake (kružić sa bojom ili skala od zelenog do crvenog) u dnu svakog posta gdje bi svaki član mogao da, klikom anonimno, izrazi svoje neslaganje. Ako je to krug odrediti, recimo 5 reagovanja, i moderatori, vođeni tim upozorenjem, neka reaguju. Ako je to skala, kad uđe u crveno slijede sankcije. Skala neka bude vidljiva kod svakog člana kao neka vrsta upozorenja ko ima jezik koji nemože kontrolisati a i samom članu daje do znanja da je pretjerao.
Pozdrav.

A šta će biti "standard" vrijeđanja, a "prag tolerancije" ? 🤔
Npr. meni komotno možeš reći : jbm- ti mater, i neću se uvrediti, i ja ću njemu isto pa čekati njegovu sledeću "uzvišenu retoričku kreaciju" , jer maloumni i ograničeni retard koji nema drugu argumentaciju poseže za ogoljenim vrijeđanjem u standardnom smislu, i time pokazuje na kom je nivou intelekta....😄
Dok "uživo" znam ljude kojima psuješ mamu pa bukvalno skaču za vrat i ujedaju !!!
Kod mene je "prag tolerancije" visok na verbalno ophođenje sve dok ne preraste u fizički nasrtaj na moju malenkost, onda nastupa " 2 oka za oko i 2 zuba za zub " !!! 😀

Ви то мешате са општом културом и језиком изражавања. То што тражите је woke култура, сада већ и на западу су је замрзели. Може се десити ето баш тих 5 наведених, активних на форуму да те банују њихове оцене а 95 других који су прочитали пост и немају ништа против њега не могу да ти помогну.
Тако се мења свест и закључци у друштву.
Управо то у овом тренутку имаш на фејсбуку и јт. Огромна машинерија која уклања коментаре, на твој коментар будеш затрпан са х контра ставова и питања. То се ради да би други који читају коментаре а нису сигурни који закључак да извуку иду линијом мањег отпора и да "дресира" оне које пишу другачије и

постављају питања и закључке.
Ево баш док куцам ово апликација искаче из фазе. Занимљиво.

Frkani nije te bilo dugo ?
Stali ce biti sa svim ovim promjenama zadnju deceniju i 2? Dali je ovo vrhunac demokratije i nasta ce izaci? Sa internetom i drustvenim mrezama bukvalno svaki pojedinac izrazava svoje misljenje o svemu svaki dan. Uzmimo politiku . Za svaku garnituru ,politicara ili potez pljuste komentari pozitivni a pogotovo negativni ,i svi razliciti. Dali je vise moguce da se ljudi sloze oko necega i da to potraje? Brine me kako ce to funkcionisati ? Kanda ce totalitarnija drustva biti u prednosti zbog manjeg haosa koji nastaje zbog hiljade razlicitih pogleda na svaku situaciju. Dali sam uspio da izrazim pitanje i neizvjesnost , ako nisam neko ce to bolje mozda . Kud ide ovaj svijet sa ovakvom brzinom razmjena informacija i mogucnosti da svako nesto kaze u javnosti svaki cas?

Znam da se sve može zloupotrijebiti. Zato su tu moderatori da procjene ko to daje negativne "poene" iz zlobe ali i da im olakšamo odluku. Mislim da će i član koji ulazi u crveno područje sam odlučiti da malo obuzda jezik nekulture.
Ovo je samo poziv da se stane na kraj veoma ružnog ophođenja među članovima.
Dugo sam na ovom forumu i do sad mi niko nije uputio ružnu riječ a ni ja nikome.

Možda bi bilo korisno da postoji opcija u vidu neke oznake (kružić sa bojom ili skala od zelenog do crvenog) u dnu svakog posta gdje bi svaki član mogao da, klikom anonimno, izrazi svoje neslaganje.

Kod foruma je takva komunikacija konstatno prisutna, a da bi se to dodatno smanjilo svaka skripta ima svoje rešenje. Na XenForo (koji pokreće poljoinfo) to izgleda ovako.

Nakon dobijanja informacije urednici i administratori pregledaju poruku (u 30% slučajeva se dešava da neko u stvari napiše odgovor ili komentar na tu poruku, a ne da je prijavi). Ukoliko je došlo do problematične komunikacije, to se prvo obriše ako je za brisanje ili malo izmeni ako ima po koju psovku. Član koji pravi problem bude opmenut i to je to. Ako nastavi da konstatno piše poruke u tom tonu, da psuje, da provocira i vređa, sledi isključenje na par dana, na primer 5 dana. U nekim slučajevima se član nakon povratka na forum ponaša u skladu sa pravilima foruma, nekada nastavi po starom, tu sledi isključenje na mesec dana, pa nakon toga na 3 meseca i nakon toga ako nastavlja po starom trajno isključenje.

Ne znam tačno statistiku, do sada je trajno isključeno desetak članova, iskreno nisam primetio da je forum nešto izgubio njihovim odlaskom.

Postoji opcija da prebacite nekog člana na status ignorisanja i tada nećete videti njegove poruke.

Mislim da bi bilo korisno da se javno vidi da neko prelazi granicu kulturnog ponašanja bez da je javno vidljivo kome smeta takvo izražavanje.
Znam da je zamišljeno da se prijavi nedolično ponašanje iako ga nikad nebi koristio kao ni ignor listu.
Ako mi se nešto nesviđa ne ulazim u diskusiju. Ne zato što ponekad nebi ali shvatam da ne vrijedi. Čovjek je izabrao svoj stav i svako daljne nagovaranje samo daje materijala za veći nesporazum.

Nazad
Vrh