Prebacivanje kukuruza u zrnu pomoću elevatora

zombie_666

Član
Učlanjen(a)
29 Apr 2010
Poruka
5.999
Lokacija
BiH/RS Janjari
Puž je nenadmašan po kapacitetu (npr. fi200 sa 4kW motorom čini čuda ) ali ima veliki problem zbog kojem sam se ja npr. odlučio za duvaljku - traži mnogo prostora da bi radio u punom kapacitetu. Pri uglu od 75 stepeni puž radi sa samo ok 40% kapaciteta a pri 90% stepeni sa tek 30%. Postoje i puževi koji su namijenjeni za vertikalni rad ali oni imaju dodatni horizontalni puž koji prisilno "hrani" vertikalni dio.
 

Matic

Super Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
23 Apr 2009
Poruka
31.343
Lokacija
Sremski Mihaljevci
Aco hteo sam ali nije bilo na listi u konkursu za mlade pa nisam.Na ovaj prolećni od 50% nisam konkurisao.
 

MOMOSARIC

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2010
Poruka
14.158
Lokacija
Nožičko,Srbac;BiH
Ja nikako da probam svoj puz a napravio sam ga jos prosle godine . Plan je da ide na njivu i puteve gdje moze doci kamion . Pogon sam napravio od stare hidraulicne pumpe , jos treba da kupim 2 duza crijeva i da ga odvucem na teren ,dovozim malom kipericom od kombajna i dizem na kamion pomocu hidromotora. Ima i izlaz za kardan , to sam vec radio al bolji je hidromotor trazi manje mjesta i moze se skopcati na traktor koji dovozi prikolicu.
 

CetojevicM

Član
Učlanjen(a)
7 Sep 2012
Poruka
904
Lokacija
Laktasi, Ćetojevići
Izgleda da sam postavljanjem linka od duvaljke ovde na forum napravio reklamu prodavcu, neko iz Bjeljine je uzeo brzom postom a da je uopste nije pogledao kako izgleda

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока
 
Vrh