mladen87
Član
dal je bolji puz ili onaj pneumacki transporter?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
nisu jeftiniji posto je sav materijal poskupeo a ne pojevtinio.a koliko je bilo kukuruza u toj zmajevki ako je istovarena za 10minuta?1bunker?a za zito ili kukuruz treba najmanje 45minuta!kao prvo nemozes brze da istovris zmajevku kroz suber,a kao drugo nestigne elevator da odnese.to znam jer kod nas se prave ti elevatori,i skoro svaka kuca ih ima.SAKULJAN je napisao(la):cena 1500e tada a sada ide po duznom metru telefon saljem na pp mada su sada jeftiniji,meni su pravili pre 3 godine
Da,da...Nasi prave za izvoz u druga sela jedan model,a ''oni koji ne prodju kontrolu''ostaju za domace trziste.A i da nikad nisam istovarao zito i kukuruz u zrnu i klipu pa ajde i da verujem.moze tako brzo ali vise od pola zavrsi na zemlji pored prikolice i ispod elevatora.a jos taj tvoj nema ni zatvorene lopatice na sredini,a tamo se 'provuce'barem polovina zrna dok stigne do vrha elevatora!mi smo kod drugara ove jeseni istovarali tako bar 20 zmajevki, i ima isti takav elevator i zatvorene lopatice na sredini ali ne moze se istovariti brze od 90min,a i 2 sata.elevator je duzine 12m a vrh tog silosa je 6metaraSAKULJAN je napisao(la):Ti sto su radjeni za vase trziste nisu nizasta ovi nasi vuku samo zvoni ja sam to postigao ko neveruje neka dodje kod mene da vidi i neka se uveri
Post je spojen: [time]1291989145[/time]_________________________________________________
nikola94 me podrzava sigurno je i njegov drugaciji od vasih
Ja imam jedan ovakav viska i prodao bih ga, cena ce biti niza od ove navedene, ako nekoga zanima moze mi se javiti na PP.jbrtka je napisao(la):nisu jeftiniji posto je sav materijal poskupeo a ne pojevtinio.a koliko je bilo kukuruza u toj zmajevki ako je istovarena za 10minuta?1bunker?a za zito ili kukuruz treba najmanje 45minuta!kao prvo nemozes brze da istovris zmajevku kroz suber,a kao drugo nestigne elevator da odnese.to znam jer kod nas se prave ti elevatori,i skoro svaka kuca ih ima.SAKULJAN je napisao(la):cena 1500e tada a sada ide po duznom metru telefon saljem na pp mada su sada jeftiniji,meni su pravili pre 3 godine
Opasno je koristiti plasticne cevi za transport zitarica, od trenja dolazi do nagomilavanja statickog elektriciteta i moze se desiti cak i eksplozija (pricamo o ekstremnim situacijama), NIKO od proizvodjaca ne koristi plastiku!Branko je napisao(la):Danas sam pričao sa majstorima koji mogu uraditi turbinu za transport žitarica za motor od 5,5KW. To je otprilike 1 vagon na sat prebacivanja. Cevi mogu biti plastične za kanalizaciju prečnika 110mm, ili fleksibilne kao za prskalice, one providne sa namotanom žicom kao armaturom.
Cena tubine sa postoljem za motor je 350 evra.
Dakle, sveukupno takav transporter je minimum 700 evra.
Pitao sam neke "uvoznike" polovnih poljoprivrednih mašina. Kod njih je cena u tom nivou...