Drugari,završavam moj najveći tov pilića dosad - 76 komada (pet mi je crklo od infarkta i to samo pet zahvaljujući pojedincima koji su me upozorili zbog čega je došlo do infarkta.Pažljivo sam čitao i prepisivao sve od početka iz ove teme o svemu a naročito o sastavu smesa,shvatajući da ako hoću time da se bavim moram i ja početi sa pravljenjem smesa. Medjutim,skoro svaki od vas ima svoju recepturu i kaže da mu se pokazala dobrom.Hajde,malo za nas koji ne možemo držati previše pilića u tovu,da uskladimo i ustanovimo najbolji mogući predlog za što jeftinije i što lakše pravljenje smesa,jer nemamo svi mogučnosti i uslova da napravimo visokokvalitetne smese za tov.Dakle,ako me razumete : 1.Prvih dana moram kupiti koncentrat jer je malo pile ili mi predložite šta mi je najlakse i najjeftinije napraviti a da bude kvalitetno. 2.Kad predjem sa koncentrata na svoju smesu kako je i od kojih komponenti što jednostavnije,što jeftinije i najkvalitetnije moguće napraviti(sa što manje komponenti).Hajde da svako da njegov predlog pa da se zajednički usaglasimo oko najoptimalnijeg.Mislim da bi to mnogo pomoglo početnicima i onima(kao ja)koji su relativno mali uzgajivači tovnih pilića.Unapred hvala.Nemojte ovo preskočiti,meni je vrlo važno a predpostavljam i mnogima koji pažljivo prate ove teme a nemaju mnogo mogučnosti za pravljenje visokokvalitetnih smeša.