Pozdrav za pilicare...!
Evo jedan mali savet za vlasnike vertikalnih mesaona.Vecini je problem da dodaju svinjsku mast u koncentrat,a veoma je prosto....zagrejte mast i to veoma,a onda ga u delu gde dodajete komponente koje se ne melju u tankom mlazu,ali veoma tankom,ravnomerno sipajte dok mlin melje zitarice.Izmesace se sasvim odlicno i nikakve razlike ne moze da bude u odnosu na mesanje u horizontalnim mesaonama.
Jos nesto...!!!
U poslednje vreme evidentan je sve losiji kvalitet pileceg mesa.Vrsio sam par eksperimenata sa drugarima i dosli smo do zakljucka da od koncentrata proizvodjaca zvucnih imena....citaj velikih....pilici super napreduju,ali je kvalitet mesa jako los........bezukusno meso,suvo,skoro bljutavo.Ko zna sta sve trpaju....?
Misljenja sam da proizvodnja konc, u svojoj reziji daje bolje rezultate sto se tice kvaliteta mesa,posebno ako se u zavrsnoj fazi smanji soja,poveca suncokret,a doda i dehidrirana lucerka....mislim 5 %.Nisu mi pri ruci recepture,ali ako nekoga bude zanimalo napisacu.
u racepturi za trojku,celuloza malo prelazi,ali pilici se svakako sa njom dugo i ne hrane.