nadalj#
Član
Ako nekog interesuje ,komponente za konc. u Cantaviru, Farmkomerc ima povoljne cene napr. mnk 60 din.kg na dzak, lizin 192 din.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jesi ti uzimao taj MKF? Jel originalno pakovanje,ciji je?Ja sam od njih uzimao neke komponente i sve su prepakivali u svoje dzakove.Moram ti priznati,da mi je kvalitet pod velikim znakom ?Ako nekog interesuje ,komponente za konc. u Cantaviru, Farmkomerc ima povoljne cene napr. mnk 60 din.kg na dzak, lizin 192 din.
Oni sve pakuju u svoje vrece jer mahom uzimaju na veliko i u rinfuzi sto je,pa samo upakuju u svoje vrece.E sad da li jos ''krste'' sa necim,ne bih stavljao ruku u vatru da sam siguran da ne.Sve sto je jeftinije od trzisne cene je upitan i kvalitet.Ja premix uzimam ''patent indy pile 1,5%'' a mkf i kredu jos dodajem e to u farm komercu kupujem.Ne zato sto su jeftiniji nego zato sto bas i nemam neki drugi izbor gde ima sta god hoces, kad god pozelim da kupim i kad mi zatreba.Jesi ti uzimao taj MKF? Jel originalno pakovanje,ciji je?Ja sam od njih uzimao neke komponente i sve su prepakivali u svoje dzakove.Moram ti priznati,da mi je kvalitet pod velikim znakom ?
Upravo je i meni to cudno.Jednom sam uzeo od njih DKF i licilo mi na kredu.Cak je i zapreminski bilo malo,sto ce reci da ima vecu specificnu tezinu.Jako sam sumnjicav po tom pitanju,te trenutno placam MKF Ruski u originalnom pakovanju 107 din po kg.Nije mi problem da platim,ali da znam sta sam kupio.Zalosno je,sto se u ovoj drzavi mnoge stvari i preplate,a od kvaliteta ni "K".Oni sve pakuju u svoje vrece jer mahom uzimaju na veliko i u rinfuzi sto je,pa samo upakuju u svoje vrece.E sad da li jos ''krste'' sa necim,ne bih stavljao ruku u vatru da sam siguran da ne.Sve sto je jeftinije od trzisne cene je upitan i kvalitet.Ja premix uzimam ''patent indy pile 1,5%'' a mkf i kredu jos dodajem e to u farm komercu kupujem.Ne zato sto su jeftiniji nego zato sto bas i nemam neki drugi izbor gde ima sta god hoces, kad god pozelim da kupim i kad mi zatreba.
Juce domaci, original pakovanje,Monofos Prahovo elixsir feed ,lizin takodje original pakovanje strani,na dzaku pise lizin France ajinomoto eurolysine S.A.S. takodje sam rezervisan sto se te firme tice ali ovo mi deluje ok.Jesi ti uzimao taj MKF? Jel originalno pakovanje,ciji je?Ja sam od njih uzimao neke komponente i sve su prepakivali u svoje dzakove.Moram ti priznati,da mi je kvalitet pod velikim znakom ?
Budi siguran da nije isto kao u mesarama.Makar znas da nije crklo. Znas da nije zaklano pod antibioticima,da si ga ocistio od koncentrata i slicno.Sto se tice drugog dela,hibrid se ne moze hraniti samo kukuruzom i psenicom.Slabo ce napredovati,bice malo i krzljavo,samim tim matoro i zilavo.Ako se kukuruzu doda soja,suncokret,lucerka i slicno,vec se mogu postici zadovoljavajuci rezultati.O tome je vec pisano,te vas molim da procitae napisano,da se ne ponavljamo.Verujte mi,da kolikogod je pojedinima tesko da procitaju,meni i kolegama je bar isto tako tesko da sve iznova,svakom pojedinacno odgovaramo i iznova pisemo.Hvala na razumevanju.A kazite mi kakvi bi bili pilici ako bi im davao psenicu i kukuruz krunjen, i ne znam sta bi jos moglo. da izbegnem koncentrat. Ovako mislim kao zdravo jedem, ne kupujem u mesarama, a u stvari jedem isto kao iz mesare.
Ta sve to pise,nego treba iscitati. Prvih par godina sam ponavljao kao papagaj,ne mogu vise.Umorio sam se.Ja sam se borio sam,bez interneta.Eksperimentisao sam i raspitivao.Krao znanje.Sve sam to napisao i ostavio na tacni.Tu su naravno i iskustva drugih,al neke mrzi da procitaju.E jbg,dodje mi da sve izbrisem,pa nek prolaze sve iz pocetka.Kukuruz,sojina sacma,sojin griz,kvasac,DKF,kreda,premiks,aminokiseline,premik s,zamascivac(mast...)Ako mozes nabaviti za start i gluten,izuzetno hranivo.To je sve sto je potrebno za dobar konc.Hrana je zdrava i nema nista lose u njoj.Kako se pilicima menja starost i tezina,tako korigujes odnos hraniva u smesi i to je to.Inace ovakav konc.je jefitiniji i zdraviji. Evo ti nesto kao ideja samo.
Ta sve to pise,nego treba iscitati. Prvih par godina sam ponavljao kao papagaj,ne mogu vise.Umorio sam se.Ja sam se borio sam,bez interneta.Eksperimentisao sam i raspitivao.Krao znanje.Sve sam to napisao i ostavio na tacni.Tu su naravno i iskustva drugih,al neke mrzi da procitaju.E jbg,dodje mi da sve izbrisem,pa nek prolaze sve iz pocetka.
Nikako mi nisu jasni članovi ovog portala koji kažu: nemam vremena da pročitam.
Poslenja P.P. poruka isto pitanje kao i na portalu.Obiman i realan odgovor i opet nije dovoljno.