Pravljenje gredica i postavljanje folije

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
Pozdrav,evo malo smo opet prepravljali masinu.Spremili je za laksi transport.
 
Možda je pitanje promašeno, ali me jako interesuje: kako se (i da li se uopšte) zalivaju kulture pod folijom nakon što se posade i stavi folija? Konkretno me zanima za paradajz. Ispod folije ne bi trebalo da se uopšte pojavi trava? Kakva je zemlja nakon skidanja folije? Tvrda jako ili meka/rastresita? (to me interesuje da bi posle moglo da se frezira......)
 
Nema glupih pitanja samo glupih odgovora. Naravno da se zaliva sistemom kap po kap traka kap po kap ide ispod folije. Folija stiti zemlju od isusivanja od nicanja korova smanjuje isparenja vode a samim tim i potrosnju vode. Kada skines foliju zemlja ispod je odlicna za freziranje rahlija.
 
Могу ли више година да се употребљавају црева за наводњавање? Питам јер видим да их трактором са колута постављају у земљу, а када би се вадила била би исечена па ме интересује како се тад постављају поново.
 
Zavisi od vode i filtera za vodu, ako je voda puna kamenca a nemas ozbiljniji filter ide svake godine.
 
Tada se ponovo namota jedno po jedno pa se postavlja pod uslovom da nije probuseno, pregrizeno , osteceno . Morao bi posle da cepas foliju da bi ih nastavljao . Uglavnom posao oko kontrole creva iziskuje puno posla , Vidim da je jeftinije kupiti nego ponovo motati i proveravati ona vec korišćena.

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
 
Moj je valjak od bojlera 80 litara ne znam koji je prečnik tacno . Nisam bas zadovoljan valjkom mislim da su ovi idealni najveći prečnik na krajevima sa tendencijom sužavanja prema sredinihttps://youtu.be/NA7dJ56oCTA nešto ovako.
 
Gde naci takav valjak? Meni majstor preporucuje boce od plina za auto da spojim dve ali to je precnika 30cm, mislim da je malo, bar 40cm precnik da bude.
 
Imaš i šire boce od 30 pogledaj po otpadima . Moja boca na vektri je od60 litara veći je prečnik od30 a ima i od 80 pa i vece
 
Ovo je usluzno postavljanje za secerac ali Vam mogu reci da ima dosta razlike, znaci mu toplota ispod najlona, koji poseje pored folije na krajevima odmah u startu kasni po visini.
 
Nazad
Vrh