Prasići,problem

Sad sam počistio i bacio im kreča u prahu
 
Prasići već par dana imaju proliv 3 dana im dajemo inekcije i ništa ne pomaže. Da nije problem možda u krmači da joj ne valja mleko?
 
Може бити нова храна, врућине. Углавном нешто лучи преко млека. Крмачи дати енроцин 10%. 2-3 дана, прасадима 3-4 дана. Ако не помаже енроцин прасадима онда цефтиокал или цефтикел.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Мислио сам на храну за крмаче. Нешто крмача лучи преко млека. Зато би требало и њу лечити.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Ako mislis do kog uzrasta onda mozes davati i odraslim svinjama samo das sa ispostuje karenca za meso od 10 dana.
A vreme trajanja terapije Savo ti je napisao.
 
Imam prasice od mesec dana zarazili se eserihijom od krmace putem mleka,krmace nisam spricao jer do sad nisam imo takvih problema ali moracu i nadam se da cu smanjim stetu ubuduce,pitanje da li postoji sansa da se prasici izlece jer ne reaguju ni na kakvu terapiju,2 3 dana su dobro i opet im se vrati proliv,spricao veterinar enrocin,gentamicin,vertimoxin davao sam im kolistin oralno spricem i streptomicin isto,konstantno im u vodu dodajem medicol i ne pomaze.
 
Није то директно од крмача, већ сте проблем унели на неки други начин. Да је коли од невакцинације крмача цркли би давно. Клостридија или кокцидиоза.
Храна или нека компонента која је у храни прави проблем. Или директни контакт, неко вам је био у свињцу и на тај начин донео проблем или сте ви били и донели проблем код себе. Набројани лекови би требало да реше проблем али сама враћање пролива после 2-3 дана(рецидив) говори да вам је узрочник и даље у свињцу. На овај или онај начин. Овде може врло лако доћи до стварања резистенције на набројане лекове због честе употребе. Постоји опција пронаћи негде бајкокс или нешто слично што иде кроз уста(per os) и тако створити имунитет. Али пошто су велики питање је да ли ће успети, код мање прасади ради. Колистин кроз воду би исто требао решити проблем. Пошто имају 30+дана требало би их одбити, под крмачом им ништа неће бити боље. Квалитетан предстартер и колистин кроз воду па полако.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Odbio sam ih, boks sam prethodno okrecio oprskao sam zidove plafon i pod sa oxicid s,solio sam i mistral,dezinfikovao sam sve bokseve bas iz tog razloga,deheus jedu nikad nisam imo ovoliko problema,da zanemarim činjenicu da su 6 komada u periodu od 7-8 dana starosti pa do juče odapeli,pitam se sta jos mogu da uradim, probaću da nadjem taj Bajkoks...
 
Од овога набројано ништа више. Рестрикција хране и лек па полако. Не верујем да се може више урадити.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Nazad
Vrh