Prasići,problem

Kupio sam 26 decembra 10 prasića za tov od kolege imali su 6 nedelja 5-6kg, sad imaju 4 meseca jedva 30kg jako teško napreduju. Već treći put im dajemo inekcije za gliste.
 
Nisu tu problem gliste.
Hrana ili genetika je problem.Jel kasljaju?Desava se da ako kasljaju imaju gliste.ALi nije do glista sigurno.Moji su u tovu 25-26dana i nisam im dao za gliste.
 
Ne kašlju, to je predpostavljam do genetike. Njihova mama stara godinu ipo dana ima 70-80kg.
 
Genetika onda nema tu sta.
Da ne kazem da neki sa 25dana tova imaju 60kg.

Nemoj ih toviti, otarasi se njih.Inace ce ti stici na 90kg za godinu dana.
 
Da li smo im malo pre inekcije za gliste, vidim sad da mi jedno prase povraća. Jel povraća zbog toga što ima gliste ili je tu nešto drugo u pitanju?
 
Мики 44, да ли су јели можда неки лек кроз храну. Ако повраћају може бити реакција организма на ивермектин(већа доза). Може бити и знак неког напада.


Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Dali je neko merio prasicima temperaturu bezkontaktnim laserskim termometrom,sto mere sada temperaturu ljudima na granici, pozdrav za sve forumase
 
Јесам, користили смо на послу и термалне камере и сензоре. Питање је колико је тај ласерски прецизан. Показује мању температуру него што је реална, зависи од дела тела који се мери и мора да буде мирно прасе до 15 цм удаљено од апарата. Углавном дигитални од 400-500 динара раде посао. А живини су забрањени али су најпрецизнији.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Jedno malo prase (40 kg) povremeno zakašlje. Jede normalno i kad jede ne kašlje. Jel možda netko imao takav ili sličan slučaj?
 
Da nije korona. :haha: .Šalim se malo kolega,da li jedino ono kašlje.Sve je u redu dok ne počne da dima na plućima i da smanjuje hranu.Tada moraš sigurno intervenisati odnosno dati mu nešto injekciono.Za sada možeš pratiti a možeš i dati nešto preventivno u hranu.
 
Овде би требао амоксицилин. Нисам 100% сигуран овако преко слике али личи на кожну болест. Кад се туку обично буду изгребани по врату и плећкама.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Тако почиње екцем. Од њушке и црвенило око очију

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Ако је екцем онда амоксицилин 1мл на 10 кг. Ако су само огреботине зарашће. Ово зна да се деси у објектима где се интезивно држе свиње, не очисти се добро или је јако велика влага.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Nazad
Vrh