Prakticna resenja

Mislim da nije bas dobro za farbu tolika promena temperature....

kloki je napisao(la):
naj jednostavniji sistem za pretakanje nafte namestio sam ga za pretakenje u njivi ali ga i kuci koristim.nema struje pumpi vrtenja kanistera prosipanja samo crevo od kompresora u bure i crevo u rezervoar i za cas se nafta nadje u traktoru.
IMG_1580.jpg

img1579ha5.jpg

proste stvari su najbolje treba samo 1 bar da bi gorivo islo.kada je bure puno samo 1 sek i krenuce a kako se prazni treba sve vise vazduha kod kuce imam pravi kompresor sa pistoljem pa je lako pustati malo po malo vazduh a u polju sa traktorskim kompresorom treba malo opreznije jer nema ventil nego stavljam i skidam crevo kada vidim da je bure napregnuto .na ovaj nacin sam istocio na stotine buradi i nikad nisam bio cistiji a bure mi nikada nije puklo. pritisak ne veci od 1.5 bara i na tom pritisku ide ko ludo.neki bolji majstor bi na malom prikljucku stavio sigurnjak i nema problema za visak vazduha
Ja sm na početku rada sa tim sistemom naduvao 3-4 bureta a sada koristim prikljucak za duvanje guma sa manometrom i sa njim doziram vazduh u buretu.Idealno rešenje za pretakanje.

Ja na taj sistem ispustam vazduh iz filtera i pumpe na traktoru, bez drukanja na AC pumpi, samo drugim traktorom duvas u rezervoar i sacekas par sekundi gorivo samo izlazi na pumpi na srafove za ispustanje vazduha. :D

tako radim godinama i nijedno bure mi se nije deformisalo
samo se ispravi gde je ulubljeno naravno treba pratiti pritisak vazduha

potrebno je samo 0.5 bara da se gorivo pretace brzo.
a na tom pritisku buretu nije nista.

Ja sam ubrizgavao iz bureta ulje u mešaonu, pa je trebao veći pritisak, i bure se svo naduva.

samo vas posmatram :D
heh sad sam tak primijetio ovu temu , nadam se da cu je obogatiti malo :ideja:
Post je spojen: [time]1260218645[/time]

a ovo su svjetla koja je skoro nemoguce razbiti a stoje visoko na kabini , napravio sam ih od onih sijalica sto se stavljaju obicno u sankove po kafanama (ko kaze da u kafani nemoze da se nauci nesto) :D
inace su 12V 35W , za rusa sam nabavio od 50W :ideja:
ladno trpe vibracije udare i sva ostala sranja koja zadese traktor a sijaju kao da sunce izadje

Post je spojen: [time]1260219979[/time]

a evo kako sam na jeftin nacin dosao do 3brazca , dvoji stari OLTovi malo sarafanja i eto pluga
mada razmontirao sam ovaj plug iz nekih drugih razloga

evo nadjoh jos jednu od viljuskara i dizanja crijepa

imam ja jos dosta ovoga samo vecinu nisam dokumentovao ::lose::

Alal ti vera... :bravo: Moj cale je bio majstor za sve, i zidar, i elektricar, i mehanicar (inace je radio u rudniku na odrzavanju rudarkih masina, kompresora...) i uvek bi nalazio prakticna resenja za sve probleme, a ja, duduk, samo glavom kroz zid, a i sijalicu jedva da znam da zavrnem...

senator je napisao(la):
a i sijalicu jedva da znam da zavrnem...

ali zato vjerovatno glave dobro odvrces ::000:: :D

ma jebt ga kod mene je parola ''snadji se'' aktivna i dok spavam ::namigivanje::
prilicno razumijem sve poslove sto bi se reklo sirokog sam shvatanja i hvala bogu imam dar sto ocima vidim rukama napravim
ako nesto ''snimim'' meni ne treba ni papir ni metar ni pomicno mjerilo ja dodjem kuci i odma' pravim :ppozdrav:

Nazad
Vrh