Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Probaj VO !!!!savak je napisao(la):gagi77 imam problem! tri provpraskinje mi već 5 meseci ne traže nerasta! Nerasta sam više puta puštao ali ništa od posla. Nisam probao sa injekcijama. Šta dalje raditi?
MILOŠ D.T je napisao(la):savak jesi ih solio?Mora da su propale pod prasicima pa zato neće nerasta.
gagi77 je napisao(la):Da se nisu one malo ugojile?kako ih hraniš (receptura,dnevna doza)?
Apsolutno se slažem , promena ambijenta puno puta pomaže pogotovu ako je to drugi objekat i ne treba se plašiti da bude više krmača u istom boksu jedino treba obratiti pažnju da bude ista kategorija (težina ) i ne mešati sorte to jest ako imaš pietren krmaču ne stavljati sa yorkširima ,durokom .Bude svađe dok se postavi hierarhija ali to su životinje i znaju dokle je granica (ne kao mi ljudi) a hranjenje na više mesta po manjim količinamarasa02 je napisao(la):@savak
Kao prvo ,predug je period koji si izgubio cekajuci da bi trazile nerasta.Pokusaj da ih "SOKIRAS"tj pokusaj da im naglom promenom ambijenta,stresom, izazoves teranje.To je najjeftinija metoda,mada mzoes pokusati i inekcijama ali iz licnog iskustva nebi ti bas to preporucio,posle toliko propustenog vremena tesko da ce delovati.Mozes pokusati i sa naklijalim zitom,ni to ne kosta mnogo da pokusas.Ja praktikujem da pripustam krmace peti dan po zalucenju ili ako tada ne traze najkasnije 17 dan im dajem inekciju i vec posle dan,dva postize se zeljeni efekat.
I dnevna doza hrane ti je prevelika,sasvim im je dovoljno i 2x1,2kg kvalitetne hrane i ako imas mogucnosti za ispust(i to jos ako nije beton ima da pevaju)odmah po pripustu pa sve do prasenja.
Iz ličnog iskustva znam da transport pomaže.mims je napisao(la):Možeš da probaš da ih transportuješ, preporučuje se na 20 km. Možda je smešno, ali uspeva jer se dosta stresiraju i obično reaguju za dan ili dva.