Zoran Kostović
Član
Nazimica, 7 komada, 112-ti dan.
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tesko da tu ima nekog saveta...Ako imas kavez,nekako je prevari i uteraj u njega.Ali,cuvaj se,prvo sve dobro obezbedi,pa onda pokusaj da je prebacis.Ili sacekaj jos dan-dva,mozda se i primiri...Ajd da ovde pitam, juče mi se oprasila krmača (14 kom). Do juče sam ulazio kod nje, čistio, gurao da se pomeri, nema šta joj nisam mogao raditi. Od kad se oprasila nema šanse da joj se priđe, ja i otac probali da povatamo prasice da posečemo zube, ušli sa korpom ona na korpu i seve grize, ušao ćale sa lopatom da pomeri prase koje je ostalo između nje i zida ona skoči i zgrabi lopatu u zube... Ima li neko ideju kako joj uzeti prasice a da se ne stavlja u kavez (uklještenje)?
Nju sam kupio na par dana pred prasenje.. do sada nisam imao problema... sve su mi krmace suprasne pred prasenje , kad moze da se uradi vakcinacija krmača, nazimica i nerastova protiv parvoviroze svinja. evo sada sam malo prostudirao ovu bolset .. izaziva reproduktivne poremećaje kod svinja,a karakteriše se infekcijom embriona i fetusa, i njihovom smrću.Klinička slika parvoviroze jerolongirano prašenje,prašenje mrtve,mumificirane,trule,sitne i avitalne prasadi,pobačaj u prvih 70 dana graviditeta.,ali kod mene se to nije desilo , da napomenem kupio sam je na par dan pred presenje .. i ulila je malo mleka koje je krenulo u kapima na tacan datum..krenula je sluz iz vulve .i to bi bio dobar znak da ce da se ocisti ili oprasi ti(misljenje dr. veterine) ali do toga nije doslo i posle 30 dana od termina nista nije izbacila ....pri klanju smo primetili da ima prasice u sebi ,nismo sekli niti sam video prasice kako izgledaju auu ala si me bacio da razmisljam sada ..ali koliko sam procitao nista ne daje znake na parvovirozu,neka mi je Bogu pomoc necu vise da citam i necu o tome da razmisljam..Nebi da budem ptica zloslutnica, ali to ti je sigurno parvoviroza, ako je do sad nisi imao, sad si je unijeo u obijekat i pocni vakcinaciju prije negoli sto budes imao vece probleme tj veci finansijski minus. Pozdrav
Ja moje krmace pustim u dvoriste, zatvorim DOBRO vrata dok im ne posecem zube...Uvek rado izadju da se proluftiraju.Ajd da ovde pitam, juče mi se oprasila krmača (14 kom). Do juče sam ulazio kod nje, čistio, gurao da se pomeri, nema šta joj nisam mogao raditi. Od kad se oprasila nema šanse da joj se priđe, ja i otac probali da povatamo prasice da posečemo zube, ušli sa korpom ona na korpu i seve grize, ušao ćale sa lopatom da pomeri prase koje je ostalo između nje i zida ona skoči i zgrabi lopatu u zube... Ima li neko ideju kako joj uzeti prasice a da se ne stavlja u kavez (uklještenje)?
Kod mene jedna krmaca prasi obavezno crne po 2-3,a isto kao i kod tebe 7-9 oprasenis,zadnje 2 god.mi nije krmaca oprasila preko 10
Krmaca danas otisla u kobaje . posle 30 dana od termina prasenja , ipak je imala prasice koji su uginili sigirno sa dva meseca .. ali je interesantno da ih nije izbacila .. tempereturu nije imala i zivahna je bila bas zanimljivo, nisam mogao da verujem
Nemoj da se ljutiš druže ali gde ti tu vidiš računicu?