Postupak sa prasićima od sise do zalučenja.....saveti zlata vredni

Gde ima da se nabavi ta mravlja kiselina i kako se mesa,u hrani,vodi? Hvala

Radio sa Gebijem super 42%! Ja pred starter ne koristim, samo obicni starter im dajem! Posto do 3 nedelje krmaca ima vise mleka nego sto prasadima potrebno! Najvise mleka krmaca daje od 3-5 nedelja! Tu treba obratiti paznju na isranu krmaca, da to ume da uradi i da ne ide na njegovu stetu! Beli proliv dobijaju od nasisanja mleka, onda postavim pitanje dal treba im dati predstarter koji sadrzi mleko u prahu!?! Kod mene nema prelazak od pred startera na starter i nema stressa, no to pod sisom inace dobro prelaze! Gebi koristi enzim FITAZ to je extra za varenje! Odlucivanje ide na punu hranilicu (po volji). 4.-5. dan preventivno neosulfat P u hranu i bez brige do 30 kg! I sirce u vodi 0,5 %

Sto li se onda izmisli predstarter,kad moze odmah starter,to je isto kao kad bi bebi odmah po rodjenju davali kasice a ne mleko. Mozda to kod tebe uspeva ali sigurno bi im bilo bolje sa predstarterom.

Ima i baby starter i sve cudo u ceni zlata! Znam da sa pred starterom moze extra extra rezultate postici, da je to izmisjeno da bude OK!
Moje misjenje: treba i dobra genetika za to, i optimalne uslove i dobar managment! Ako to nema, bolje bez predstartera! Manje bolesta, manje uginuca, i manje lecenje! Sad to treba uporediti dal treba davati ili ne!? Ako uzmes 2 legla na probu, sa p.starerom treba da budu veci(kg) nego ovi sa starterom! Onda treba izracunati razliku kilaze koliko kosta?

Jedno pitanje za sve koji koriste Neofer 100. U kojoj dozi dajete po prasetu 3,4,5.. dan zivota?. Ja godinama dajem 2ml/prase (po preporuci proizvidjaca), ali vec nekoliko upozorenja dobijam od veterinara, da je to previse. Pre neki dan mi je jedan cak rekao ne vise od 0.5 ml/prase, pa u 30-i dan ponoviti u dozi od 1ml. Mozda zato sto me je "osapunio" sa cenom bocice od 20ml =390 din.,( nisam imao drugog izbora) pa posto je skupo, da stedim::jako_besan:: .

Neofer džabe daješ prasadima to je čisto s... Trebalo bi da im daš Vanafer b12 ili Interfer. Ja dajem dvokratno u 3 danu 1ml i u 15-om danu 2ml. trošak je maltene zanemarljiv jer je koris višestruka.

Neofer se daje u dozi od 2ml, ja tu ne bi ništa smanjivao. Preporučio bi Anemin, on se daje u dozi od 1ml. Po nekim preporukama, odmah nakon rođenja dati prasetu 0,5ml anemina i 0,5ml AD3E, pa ponoviti 3-4 dan, ali sa dozom od 1ml.
Što se doze tiče ona zavisi od preparata koji se koristi, tj. od količine aktivne supstance, zato neki preparati idu u dozi od 1ml, a neki od 2ml.

Ja dajem sta kad imam,i interfer i vanafer i neofer sve u dozi od 2ml i ne vidim neku razliku u bilo kom,3do 5 dana i ne ponavljam i po pola ml vitamina kelinih,ne secam se tacnog naziva.

Mozda vam bude interesantno, za prasad od prvog dana rođenja dajem Holandski jogurt Nuclo Spray 100grama njega i 250grama vode na 40C. Akoje nekome interesantno neka se javi.

Dali postoji neka tabela po kojoj može čovek da se rukovodi a u vezi količine koncentrata za prasad od odlučivanja pa nadalje.

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka

Gde da se kupi ta mravlja kiselina,manje pakovanje,kako se upotrebljava

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
Imaš Patentov ACID 6 daleko napredniji od mravlje, ima 6 kiselina kapsulirani radi resorpcije u debelom crevu. Smanjuju e.koli i time edemsku bolest. Imam ga ja u prodavnici pa ako hoćeš javi se. 0652646633

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Da osvezimo malo temu,kakva su novija iskustva sa predstarterima. Ja sam trenutno na Boniju,jeste skup,ali ga kod mene najradije jedu

Ако ради не дирај, не мењај, не експериментиши. Плати шта кошта. Предстартер користим из нужде, пуно прасади буде под крмачом, почнем са 6-7 дана старости. Бацам испод хранилице за крмачу и мешам са мало концетрата за крмаче. То једу веома добро, толико да покупе све што крмача проспе.

Normalno,potpuno drugo prase sa predstarterom, nego da razmenimo misljenja,mozda se drugi firme popravile,iskvarile...

Nazad
Vrh