Postrna setva(opšta tema).

RPaqZ.jpg
Evo i moje postrne soje,sejana na uljanu repice, eksperimentisao sam i posejao sam sa dve sejalice jedna 6 redova na 70 druga 7 redova na 50,jedna u drugu, utroseno oko 80kg po jutru semena,sorta merkur i fortuna,s obzirom da ovo radim vec par godina ove godine imam 10 ha posejano i po mojoj nekoj proceni do sad ako ne bude rano mraza ocekivani rod trebao bi biti veci od 2500kg po hektaru.
Rzm6F.jpg

Rzo5k.jpg

Kada si najkasnije kosio datumski, ranijih godina ovu postrnu?
Kog datuma je ova posejana?

Ide psenica, tako radim vec par godina.Sejana je zadnji dana juna, prskana jednom Pinazonom, pa Kletoxom pre 10tak dana.Zetva predhodnih godina je uvek bila u prvoj polovini novembra,tako da ce i ove biti.

Evo soje slikana juce ali druga njiva povrsina 5 kj
20160904_105647.jpg

20160904_105651.jpg

20160904_105721.jpg

20160904_110043.jpg

Mahuna ima dosta i jos dosta treba da se formira a donji spratovi su poceli sa formiranjem zrna...,mislim da je sa cvetanjem gotovo ali videcemo posle ove kise oce li biti jos cveta, a i ako ne bude ima odlican potencijal za rod pogotovo posle ove kise.

Na ovoj parceli je neka 3 nule semenska,nema je jos u prodaji ali bice za dve godine,nije bitan nacin kako je dosla do mene a naziv je oznacen brojevima tako da nista ti ne znaci.bice je u prodaji kod mene na prolece ko budeo hteo da seje.znam samo da je soja poreklom iz madjarske.

Nazad
Vrh