Tintoreti
Član
Jesu li svi blokovi na IMT-u od gusa?
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije ENCI nego E- Ni Cl. To je oznaka za gus elektrodu. Pujol pokušaj s tom elektrodom i dodatno zagrevaj blok kako su članovi pisali. Priznajem da blok nisam vario,ali štošta jesam a da imam priliku i blok bi probao.ENCI oznaka
Ja sam kupio traktor sa puknutim blokom i bio je zkrpljen tečnim metalom.Kod mene je uradio još 5100sati za 10g i nije bilo problema mada mislim da se motor mora položiti da pukotina leži vodoravno i onda se nanese tečni metal a ta procedura je i kod varenja bloka (mislim).Ima jedan majstor u selu što je dosta blokova izvario i nije imao reklamacije.Ako mora da se vadi motor onda ga bolje zavariti bar ja tako mislim.
meni je jedan iz sela pricao da mu je na imt 542 puko blok iza bos pumpe u liniji horizontalno i kaze da su mu to neki rodjaci sredili tako sto su busili blok urezivali navoje i srafili safove losijeg kvaliteta i posle sa onim pneumatskim hiltijem malim kidali glave safova i tako sve dok se ne prekllopi saf na pola na bloku se nevidi nista posto je on to posle farbo
@pujol
Steta sto nisi blize,u mom komsiluku je majstor koji vari vrhunski sve vrste materijala.Dolaze mu iz raznih krajeva Srbije.Varenje blokova mu je u malom prstu,bez obzira gde se naprsnuce nalazi
Jbg da smo malo blize,danas pitao jednog majstora,on mi kaze da mora sa CO2,zato sto je tu tanko gde se vari.A sad nas forum kaze da treba obicnim aparatom,da ga jeb...