Pomoć oko muzilice

Pumpa je spojena jednom sipkom na ram muzilice... Sliakcu je sutra da vidis nista mi nije jasno.. :sta:

ta šipka je cijev il može biti i crijevo kroz koje pumpa izvlači zrak najprije iz tog takozvanog bureta koje izjednačava pritisak u sistemu a onda iz kante .ali slikaj pa ću ti još lakše objasniti

Taman ja da slikam i crkle mi baterije na aparat!!!!!!!!!!!!!!! Ja sam danas rasturio i pogledao one lopatice,meni tu deluje sve OK nisu zapekle nisu ni istrosene mnogo... Po meni ja sad neznam koliko trebaju da budu kad su nove... Malo sam ocistio cevi unutra rama muzilice predihtovao ventile onaj sigurnosni proverio i pritisak je sad skocio na -50... ZNaci preko one dve crtice crvene na kojem je pritisak za muzu... Ali i ako je sve zatvoreno i sigurnosni ventil i sve ona ne pravi veci pritisak od -50 ali valjda je to dovoljno i nemoze vise... Naznam kako je kod vas???? :sta:

Sad je manji pritisak kad povezem creva i kantu i sve to...

Evo koliki je pritisak dok se muze... Pre je bila skazaljka izmedju ove dve crvene linije sad nemoze dokle da stigne.... Ja sumnjam da crkla ona peraja!!!

p1412131615.jpg

- - - - - - - - - -

Evo te muzilice koja pocela da zafrkava!!!!!

p1412131617.jpg

ajd probaj ovako odvrni ono gde šteluješ pritisak izvadi gljivu i oprugu i začepi to rukom pa mi javi šta se desilo

- - - - - - - - - -

inače i taj pritisak je u redu kad muzeš sa dve kante onda je bolje ako je slab aparat da je malo veći pritisak

Skinuo sam sigurnosni ventil i zatvorio to mesto rukom i nista nisam dobio ni sa time... Pritisak ostao isti... NEma dovoljno vakuma da se otvori taj ventil....

- - - - - - - - - -

Moracu da narucim nove lopatice pa da krenem od njih redom... Ja ne muzem sa dve kante samo sa jednom...

Skinuo sam sigurnosni ventil i zatvorio to mesto rukom i nista nisam dobio ni sa time... Pritisak ostao isti... NEma dovoljno vakuma da se otvori taj ventil....

- - - - - - - - - -

Moracu da narucim nove lopatice pa da krenem od njih redom... Ja ne muzem sa dve kante samo sa jednom...
Moje misljenje je da promenom lopatica ne mozes nista dobiti, sam kazes da si ih gledao i da u ok stanju, i da su one u pitanju to bi bilo postepeno, a ovo odjednom, znaci sigurno je negde nesto u njoj zapelo, proveri opet da negde ne vuce neki fals vazduh, meni je pre neki bio problem da nabije pritisak a nece da vuce ventile i bio zacepio onaj ventil na njoj i nece da vuce, sigurno da je neka sitnica zezaa

Pa primetio sam da vise ne stoji onaj aparat na vime kao ranije... Jedva moja majka moze sama da ga postavi jel nema vakuma spadne samo!!! Neznam gde je taj ventil za ispustanje kondenzata??? :sta:

- - - - - - - - - -

Pa nije to bas toliko odjednom ali u zadna nekoliko dana se stanje pogorsalo,mislio sam da je od pulasatora ali vidim da nije sad... Pre toga je pravila veci vakum nego sad... Najgore mi je sto neznam koliko treba da budu te lopatice kad su nove???? Da uporedim sa mojima...

trebao bi da bude negde na najnizoj tacki na boci za vakum, vidi sa donje strane negde bi trebao biti, kod mene nije takva ali princip je isti

Ciro druze ,posto vidim da ti je pumpa spojena direktno sa motorom,a ja sam imao ranije neku slicnu gorenje valda, nije bitno , nag je bitno da je meni cesto crkavo lezaj na elektro motoru taj sto je blize pumpi zbog zagrevanja pa mi se desavalo da gubi vakum ko kod tebe ,es ad ako grafitne plocice izgledaju dobro nema potrebe da ih menjas ,eventualno im promeni mesta.A duzina lopatica je oko 5 cm bar kod mene bila,samo ja mislim da mogu da rade i kad su mnogo krace vazno je da su pravilno istrosene .

Nisam znao ni da postoji taj ventil za kondenzaciju... A veze namam gde je... Sta ima izmedju motora i pumpe da tu ne vuce fals vazduh?? :sta:

Neki semering ,ali razbucaj je slobodno to je po sata posla ,nema sta da pogresis bar ces videti na cemu si.

POcela jako da me nervira kao da je svemirski brod!!! Lopatice sigurno imaju 5cm i podjednako se trose...

Nazad
Vrh