Pomoć oko muzilice

Nevredi zatvorim ventil do kraja i sigurnosni i onaj sto ide ispred sistema i isto nista!!!!!!!!! Izgleda da je kaput vakum!!! Te lopatice... Nema sanse jedva stigne do -30!!! Neznam odakle da pocnem da trazim kavar a treba da muze!!! :sjasi:

tako je kod mene bilo kad sam je tek uzeo nije htela preko -2 bara i na kraju vidi sa druge strane od onog ventila gde se steluje pritisak lose privijen neki plasticni sarafcic i to zavrnem i od tada nisam imao problema

Pa sad ja se nesecam da je imala bolji pritisak od toga znaci ni juce nije mogla preko one crvene linije i ako sve zatvorim... Neznam dal je to normalno??? Koliko treba da napravi u - kad je sve ispravno... Moja je juce mogla -40 (mislim da je to izmedju dve crvene linije) a sad nemoze do njih nema sanse!!!!

ajd da probamo prvo najjednostavnije .idi odvrni onaj deo gdje podešavaš pritisak onu gljivu operi i malo ispoliraj krpom a onu oprugu što tiska gljivu uzmi i razvuci kolko god možeš rukom, kad to napraviš vrati i probaj podesiti pritisak pa se javi da vidimo valja li ako ne dajemo drugo rešenje

Probao sam!!!! Uopste ne vuce vazduh tu!! Nemoze da otvori taj ventil... A i zapusim prstom i sa jedne i druge strane i isti djzavo!!! Samo mi nekako cudno zveci sad kad radi,bucnije dosta!!!

ajde onda odvrni ona tri imbusa na čelu pumpe da vidiš da li su lopatice čitave aku jesu polako okreći rotor i vidi da li sve lopatice ispadaju lagano iz ležišta.da li ti se desilo kad da napuniš kantu do vrha?

Nikad mi se nije desilo da prepunim kantu to strogo vodim racna... Rado bi sad odvio to ali nisam blizu muzilice... Znaci da odvijeem i pogledam lopatice dal ispadaju iz lezista???

- - - - - - - - - -

Dobila neki zvuk kao zujanje vise dolazi tu iz te vakum pumpe 99%..

kad dođe do radnog pritiska svaka pumpa se umiri ,a to što kod njega zvrči sumnjam da mu je srknula pumpa malo mlijeka a par kapi mlijeka može da zabetonira lopatice da se ne mogu mrdnuti iz ležišta

- - - - - - - - - -

dovoljno je da jedna zalijepi unutra i nema šanse da pumpa nabije pritisak

- - - - - - - - - -

lopatice moraju da se mrdaju u ležištu kao podmazane

Pa kako da dodje mleko u pumpi stvarno nikad nije prepunjena!!! Mozda oja majka kad je pere izvrne onaj poklopac pa malo ga ispere vodom!!!!! Mozda u tom grmu lezi zec.... Sutra cu da odvijem te imbuse da vidim sta s edesava unutra!!! A prilikom vracanja treba neki silikon ili dihtung??? :sta: I sta da radim ako zapekle lopatice a sta ako nisu?? :sta:

ako ti se desilo da su zalijepile jedino meni poznato rješenje je prskanje ivasolom pa pranje vodom i taj postupak više puta dok se to sranje ne ispere

A da te lopatice malo ismirglam sitnom smirglom???? Ili da ih operem benzinom??? Od cega su te lopatice??? Sta ako su se pojele??? :sta:

nema nikakvog dihtunga ide željezo na željezo,a dali si skoro otvarao onu posudu iz koje pumpa vuče zrak i da li je ona bila čista

Nista nisam ja dirao na muzilici... Ja se u to ne razumem jako malo zahvaljujuci vama i temi... Neznam na sta mislite na ono iznad vakum pumpe crno kao pecurka??? Stavim ruku ispod toga i tu bas duva vazduh...

polako ćiro.lopatice su grafitne nemoj da ih šmirglaš operi ih kako sam ti rekao.što se tiče pojedenosti to ne ide tako brzo da ti odjednom prepolovi vakum ,kad ti odjednom padne vakum može biti samo da se raspala ili zalijepila pločica a to se jako rijetko dešava

- - - - - - - - - -

to iznad je auspuh i tu izbacuje zrak koji izvuče iz boce. nisi mi rekao u buretu jel ima šta ili je čisto

Nazad
Vrh