Polka

Goksy, je l' zalivaš?

Ja kod mene vidim isto na nekim mestima, medjutim imam osećaj da je to samo u toku ove vrućine, uveče kao da se oporave...
 
Zalivam 2 puta sedmicno -evo danas obisao sve u redu podigle se neznam sta se desilo prethodno , dal je moguce od jake kise koja je pala pre par dana uvevce duvao vetar.
 
Pa moguće je da su se "potparile" od vlage kako stari kažu... Nije ništa zabrinjavajuće, primetim i ja kod mene, kao i prošle godine, ali bude sve ok. Jbga, velike su oscilacije u temperaturi još uvek, narednih dana će biti još veće... Ne prija ni nama, a zamisli da si ceo dan pod suncem ;)
 
Ima li nekih aktivnosti ? Za koliko krece berba? Kakvo je stanje kod vas kod mene procvetala i prskana signumom.
 
Ja planiram popodne kada jos zahladni takodje da prskam sinumom, koprivom i Mortonikom, izdvojila je cvetove za nekih par dana krece cvetanje.
Sta mislite o Signumu?
 
Pozdrav, da li imate neku preporuku za insekticid, u malini se pojavili mravi, smrdibube? Sa kratkom karencom, počela je berba...Abastate ima 7 dana karencu, da li ima neki preparat sa kraćom karencom?
 
Mravi ne prave nikakav problem malini. A koliko sam upucen smrdibube ne moze isterati nista... Mada, i one ne prave neku stetu malinama sem sto gadno izgledaju kad ih vidite kako trckaraju po listovima i plodovima... Ja ih bacim, zgazim, ako vidim ispod lisca jajasca, iscupam, zgnjecim i smanjujem brojeve tih gamadi na taj nacin...
 
Da li se u polci onda uopšte koristi neki insekticid? U toku berbe? Ja je trenutno od kuće prodajem po 250 dinara po kilogramu, a Vi?
 
Nema prskanja u toku berbe...
Ti ces da ispostujes karencu zbog branja( ma kako kratka bila ) ali ces da satres pcele pa ces imati vecu stetu nego korist.
Mrav ne pravi nikakvu stetu ALI ako ih vidis da u vecem broju idu uz stablo prekontrolisi da nema vasi, mravi sa njih skidaju "mednu rosu" pa ako to vidis pogledaj da li ih ima ispod listova.
 
Cime prskati malinu polku posle ovih kisa da li ima potrebe?

- - - - - - - - - -

Sta kazete na signum
 
Obavezno protiv Botrytisa.
Ova vlaga je raj za sivu trulez pa ako se ne tretira cim vreme dozvoli uzece maha.
Ja, zbog organske proizvodnje koristim Timorex Gold.Nema karencu i odlicno mi se pokazao prethodnih godina.
Pozdrav. Mozes li mi poslati program prihrane i zastite organske proizvodnje .
Zelim da prelazim i ja na organsko proizvodnje
 
Ja ne radim polju, ali prijatelj ima 20-ak ari. Reče mi da i moravičkog okrugu samo 2 hladnjače vrše otkup i cena je 70-80 din
 
Nazad
Vrh