Polka

Kod mene ima i zrelih i zelenih neke tek sad cvetaju a neke tek imaju popoljke :) Mada se ne nadam nekom velikom rodu ove godine

Dalja pisanja o ceni nastavite u temi predvidjenoj za to!!!

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Pozdrav svima..!
Imam polku u prvoj godini i sada krece polako da zrene.. Mozel li mi neko reci kada bi trebalo ocekivati neku vecu kolicinu to jest da se bere za prodaju posto je prva godina...?

Vlado
Šta znači dušmanski koliko je to od prilike na 750 metara dužnih polke svaki dan. Ja od prilike dajem oko 8.ooo litara za sad svaki dan uveče i sutradan opet pred zaliv vidim da ima malo vlage jel malo to ili mnogo s obzirom na ovakve uslove koji su trenutno. Vode imam koliko hocu i moze stalno da tečeto mi nije problem da ne omanjim ili preteram. Zasadjena je 2015 u decembru.

Ja kuburim sa vodom. Polivam svaki dan po red-dva. Nemam vode,oko 500l na 120m. Al pre neki dan sam polio dva reda sa 1000l i još vidim da po vrrhu drži vlagu. Šta će biti ne znam. Polivam koliko imam,sad samo o tome mislim i nerviram se.

ja sam odustao od knjiskih 5-6 litara po m duznom...zalivam duplo ako ne i troduplo vise,za krupnocu ploda najvaznija je voda,a sa zalivanjem dobija se jako krupan plod,voda+prihrana pun pogodak

- - - - - - - - - -

Ivane zar nisi postavio sistem >????

Ma jesam,imam u bunaru 2m vode ali mi pumpa zauzima + odvojena od dna sigurno nekih 80cm. Tako da u rezvoar izbacim jedva 800l. Tako da sa toliko vode raspolazem. Sta cu puce mi glava od razmisljanja vise. Ali vidim da drzi vlagu. Zato sam te i pitao za onaj instrument

dacau ti nikakav porblem samo javi kad si ovamo,pitanje je koliko je precizan...pa jel mozes da istaces stalno ili????800 litara na koliko mozes da punis?

Pa natoci on za 20-tak minuta ali mu treba noc da napuni. Onda opet polijem i tako u krug....sutra sam na poslu do 18h ako slucajno ides ka pijaci mozes da mi poneses ja sam blizu pijace sa firmom

Ima tema o navodnjavanju maline!!!

Vlado
Šta znači dušmanski koliko je to od prilike na 750 metara dužnih polke svaki dan. Ja od prilike dajem oko 8.ooo litara za sad svaki dan uveče i sutradan opet pred zaliv vidim da ima malo vlage jel malo to ili mnogo s obzirom na ovakve uslove koji su trenutno. Vode imam koliko hocu i moze stalno da tečeto mi nije problem da ne omanjim ili preteram. Zasadjena je 2015 u decembru.
Zalivaj sa 6000l svaki drugi dan. Preteraces sa tom kolicinom od 8000 l. Posto puno ide vode spira se djubrivo i na 8 dana dodaj kroz sistem kap po kap jedno 3-4 kg kristal bery ili yara 10-5-26 vodotopivo i ima da budu vrh. Ma koliko da ti je propustljiva zemlja nema sanse da proguta 6000 l vode svaki drugi dan, a da joj bude malo. Znaci da pogodis optimalu da ne preteras. Ako imas toliko vode nasadi de malina i kupina dosta, vreme prolazi a zarada na njima je sasvim ok. pozzz i srecno

Poslednja izmena:
E jbg. Neso, mi pisemo o Polki koja je sama po sebi sorta,ima djubrenje,zastitu,zalivanje i na kraju cenu. Sve to ima odvojene teme i ako budemo o Polani i Polki pisali u tim temama sta ostaje, da pisemo kako su ukusne i polemisemo samo o tome. Iskreno vec sam hteo da odustanem od foruma zbog toga,svako malo-opomena. Ovo su sorte kojima se mi bavimo i sto se tice uzgoja su specificne,ono sve se odnosi na vilamet i miker... Ili ja mnogo gresim komso ?

Poslednja izmena:
Nije problem, otvoricemo temu cena polke ako treba.
Tu smo da forum organizujemo tako kako vam je najlakse za koriscenje. Ali da bude ORGANIZOVAN ali i PREGLEDAN. Zato gledamo da iz teme izvucemo neke stvari koje je opterecuju. Zamisli novog clana koji pocne da lista temu da bi nesto naucio o polki a ono malo, malo pa prica o ceni, pa o tome ko koje trake za zalivanje koristi, pa cime obradjuje malinjak... Znaci, sve sto je zajednicko za sve sorte je izvuceno. Svi smo bili pocetnici na forumu ali smo to zaboravili.
Svaki predlog za bolje funkcionisanje foruma je dobrodosao. Tu smo kolega xsale, koji vise prati malinu, i ja, pa sve sto mislite da treba ili ne treba, pisite.

E jbg. Neso, mi pisemo o Polki koja je sama po sebi sorta,ima djubrenje,zastitu,zalivanje i na kraju cenu. Sve to ima odvojene teme i ako budemo o Polani i Polki pisali u tim temama sta ostaje, da pisemo kako su ukusne i polemisemo samo o tome. Iskreno vec sam hteo da odustanem od foruma zbog toga,svako malo-opomena. Ovo su sorte kojima se mi bavimo i sto se tice uzgoja su specificne,ono sve se odnosi na vilamet i miker... Ili ja mnogo gresim komso ?
I ja se donekle slažem. Npr, tema "podizanje novog zasada" nikako ne vazi za polanu! Takodje prihrana, zalivanje,ma skoro sve, se razlikuje,pa i cena jer se ove dve sorte prodaju sveže i u oktobru... dakle,ja bih ostavio da može se polemisati o ceni u ovoj temi...

Sent from my K013 using Tapatalk

Nazad
Vrh