Polka

Da,ali ovde nas desetak polemise i razmenjuje iskustva i ko god da se obratio od novih clanova dobio je odgovore.Po meni je lakse ako ciljano pita o npr. zastiti Polke i ovde dobije odgovor nego da mi saramo po temama i odgovaramo. Mozda ja nisam u pravu ali cu se u buduce drzati samo tema o ove dve sorte. A cenu necu ni objavljivati......

Ma ljudi nije nikom cilj da gusi raspravu, nego da se forum napravi efikasnijim. Zato smo tu. Cenu cemo izdvojiti u posebnu temu da bude pregledno, ostalo neka ostane.
Zoki videcemo za 5-6 godina, kad ti po stoti put novi clanovi budu postavljali ista pitanja :) Onda ces im reci, pisano je vec mnogo puta na forumu o tome, prelistaj malo :D A oni ce da kazu kako ne mogu da se snadju... Sve sam ja to prosao.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Ja se prva slažem da cenu objavljujete svali dan ,pravo je zadovoljsvo učiti od vas iskusnijih malinara.
Da,ali ovde nas desetak polemise i razmenjuje iskustva i ko god da se obratio od novih clanova dobio je odgovore.Po meni je lakse ako ciljano pita o npr. zastiti Polke i ovde dobije odgovor nego da mi saramo po temama i odgovaramo. Mozda ja nisam u pravu ali cu se u buduce drzati samo tema o ove dve sorte. A cenu necu ni objavljivati......

Vlado koliko tvoji beraci beru na sat u proseku, hocu neki dogovor sa mojim da napravim.... Par dana sam testirao sebe i sina na sat ubrane, za polanu nemam problem ali ovde bi da ispadnem fer prema ljudima....

5-6 kg beremo na sat nas petoro, samo jednog pomagaca imamo. Placam ga 1500-1700 plus hrana i sve sto ide. Odmaramo, radimo, odmaramo i tako.

Identicno kao kod mene,znas sta sam mislio, posto mi krece mlada polana i tamo ce porodica brati... imam jednu porodicu,njih cetvoro. ostavim ih i dam im 30 % od celokupne ubrane kolicine taj dan, i to im platim po trenutnoj trzisnoj ceni maline. Neka uberu 200 kg, njima 60 kg puta recimo 200 din i lepo zarade 12 000....

ja i burazer prekjuece brali 12 sati 55 kilgrama,znaci odrali se doduse prva godina ali opet...najbolje na dnevnicu

ja i burazer prekjuece brali 12 sati 55 kilgrama,znaci odrali se doduse prva godina ali opet...najbolje na dnevnicu

Znac i u tvom slucaju po Zoranu bi trebalo 3300 da bude dnevnica + obrok... Zamisli druge godine kad je pun rod nabraces min 30% vise...

Meni su predlozili beraci tu cenu ali videcemo kad krene prava berba ovo je jos uvek pocetak...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kod mene 5-6 kg, na sat ubrane i veruj mi malo je tih 30 din po kg,na vilametu mozda nije. Na polani je 3 kg prosek... Drugo,ako je dobar radnik.neka i zaradi,podjes uvek od sebe i branja na plus cetrdeset.... Pa evo ti i vockica se odrao od branja pa ga pitaj,da li je malo.. Naravno u ovom ,nama hrane i spavanja....

Ma svestan sam ja svih muka, berem i ja sam kad stignem....kod mene imaju obrok i pica- kafe neograniceno... Oni su mi predlozili cenu tako da videcemo najmanji problem da se poveca.

ja sam 7 sezona nadnicio po arilju i ivanjici,prilikama itd,valjda znam kako je ne verujem da mogu svi da beru po 50ak kila ali kako god,vidi sa njima pa kako odlucis dobra je dnevnica 2000 ili 20evrica plus sta znam prevoz i klopa,pice,kafica,s tim sto tad mora da uzmes nekog iz bliizne

Otkupljujem polku prve klase za uzorak za izvoz Kraljevo i okolina. Ponuda vazi danas do kraja dana jer sutra ide za inostranstvo. Cena 300din
Sve informacije na 0643300047

Koliko moze da izraste polka u visini kada je u punom rodu? Na koliko metara od zemlje stavljate stubove za sencenje i na koliko metra su jedni od drugog stubovi?

Nazad
Vrh