Polka

Kazu da su ruski EPIN EKSTRA I CIRKON agrohemikalije 21-veka. Probaj negde da nabavis.

Isprskao jutros Bioplant floru,kasno popodne Epin ekstra a sutra ili prekosutra Isabion (ne smem sve jedno preko drugog,ionako je u šoku) .Valjda ce zivnuti malo.Hvala drugari na savetima :ppozdrav:

Kazu za polku je optimum 15 kom u metar,ja moju nisam proredjivao niti sam video da se to ovde radi,logika mi kaze da se lastari jednostavno zakinu do zemlje.....

Proredjujes one racvaste primjetices odmah i proredjujes sa pupovima jer je pupanje rano i uzima hranu. A ove racvaste ako ostavis plod je ravan nuli,mali nikakv zakrzljao. tako da kad to sasjeces ostane ti 15-20 na metar.

Tako nekako bi trebalo biti,ja nikad ne brojim jer brate ko ce brojati svaki metar? Odsjecem one koje trebaju biti odsjecene pa koliko ima ima :) Al uvijek bude fino razredjeno.

I ja krenuo da razredjujem, ima ih more! Mislio 12 na duzni metar, medjutim pre ce biti da je ono 15-ak, jer nema sane da se sve urikta u zamisljeno. Znaci kosa, makaze, cupanje...i to i sporo ide. Veliki posao.

Ma ko ce to brojati,ispocetka mozda a posle nije coveku do zivota a ne maline po duznom metru......

Ko god broji nije dobar sa glavom :D Odstrani one sto nevaljuju i ako je previse gusto jos par njih i et (odokativna metoda). Izmjeri i jos broj ma daj nema sanse pukao bi sa glavom :)

Nesto plevljeno al par ovih redova ostalo da se zavrsi http://prntscr.com/b4n5me
Cvetale one sto su pozbijale iz drveta iako je bio deo pdo zemljom...neverovatno koliko nisko je cvetala ali sta cu http://prntscr.com/b4n61c
evo jedne malo vise stigla da izgura koliko toliko dok je vreme nije zautavilo http://prntscr.com/b4n6qa
Dajte neki savet oko zatravljivanja ovog malog dela na sredini,do reda prosao frezom i jos 1 cu ali ostavio bih ovu sredinu zatravljenu pa trimerom da se kosi sta mislite>??http://prntscr.com/b4n7fc

Moja je skoro ista kao i tvoja,na visinu mislim. A primetio sam u subotu kada sam išao u Konarevo,preko Gotovca, njihova polka dosta manja na ravnom, a nama u kosini bolje napreduje. A ima jedan zasad i u Ratini odmah pored Pantelića isto mala malina.
p.s tebi obrijana već. Imam i ja po negde ali nema je puno.

2zfil91.jpg

Sto je cudno da ako onaj deo ima vise od 150metara N.V. s tim sto je meni dvogodisnja sto imam kuci oko 30% presla drugi kanap na 120 cm,mada ne treba mi da kukamo nismo imali ni sneg ni neki jaci grad pa ni minuse velike

Joj ne prizivaj. Samo nam to još fali. Jesi zaštitio,jesi prihranjivao čime zbog ove vlage? Ja sam moju u subotu isprskao sa antrakolom,signum,i actara i dodao malo EMactiv,a par dana pre toga sa SCUDO.

p.s nisam te razumeo,jel ti ovo slike od mladog malinjaka,ili ti je druga sezona?

ovo je mlad malinjak u decembru sadjen,nisam prskao zadnji put pre dve nedelje fobosom koji cu od sada koristiti protiv insekata,onaj tonus dva prskanja malo suzbio fobos 1 prskanje suzbio sve insekte,mada od sledece godine nema ga na trzistu ukiad ga evropska unija valjda tako mi rece ova iz apoteke.Inace sam isao kvadrisom samo 1 preventivno kada i fobosom ali nemam uopste pojavu bolesti bezob=zira na vreme,ali su me insekti iznenadili,tako da cu sledece godine preventivno samo insekticid a fungicid po potrebi.Ova dvogodisnja sto mi je kuci prosle godine prskao samo koprivom i nije bila ni jedan bolesna,ali imao sam problem sa muvom galicom.Valjalo bi aminokiseline da dodam posto u sredu lepo vreme,imam amioksol pa cu mozda sa njim preci malinjak
p.s. nasao sam ti neke programe zastite maline u organskoj proizvodnji iz knjige koju sam uzeo pre neki dan pa ako te zanima????

Meni uvatila malo plamenjača malo smrzotina. Ima na pijaci jedna poljoprivredna, pa sam njoj nosio list na analizu. Kažu kakva organska drži ovo prskaj da ne ostaneš bez roda. Ja se prenerazio. Pa mi je da i ovaj EMactiv...kune se u njega. Austrijanci ga prave,kaže poprskaš i posle slobodno jedeš malinu. Moraću malo da pritegnem ove iz hladnjače,nisu ažurni i ne reaguju na organsku kako treba. Mora da se štiti malina veoma je loše vreme. A sinoć sam slušao i Leposavića,kaže da je Polka veoma zahtevna i te priče da je laka za sadnju i drugo je netačna. Mene samo zeza što ne poznajem odnosno sada se upoznajem sa hemijom,sa fungicidima,insekticidima,herbicidima...ne znam šta malina oće,kako se ponaša....to me zeza. Al ovaj forum mi dosta pomaže. Ne ide mi to da samo uzmem i isprskam oću da znam sčime prskam. Šibni mi to za organsku na privatnu poruku.

Pozdrav,kakva je polka kod vas posle mrazeva. Meni je sredio na 70% sadnica vrhove i sad se pocinje granat nece vise u visinu ici :/ Ne mogu da vjerujem sta me je snaslo

Ovde i nije bilo nesto mraza,to je podnela ali zato kise i previse, e sad sta ce nam to doneti videcemo .... nije jos pocela da cveta ali primecujem popoljke na mnogo nizoj nego prosle godine.

te sto su pocele da se granaju pogledaj dal imaju vrh? Kod mene jedna 30cm izgranala momacki, morao sam je odstraniti. Kakva ce godina biti daj boze da imamo roda.

Bice valjda nesto i za branje,samo ipak je u odnosu na Polanu zahtevnija i definitivno osetljivija,nasloni obavezni itd.....

Nazad
Vrh