Polka

Malo pogledati oglase ima i po 20, a s obzirom da vreme vise nije pogodno za rad u njivi verovatno ce i prodaja stati tj oni koji su planirali vec su i posadili a oni koji su utrapili sadnice cekace prolece za prodaju pa ce u martu,aprilu biti verovatno i rasprodaja sadnica

Zašto misliš da vreme nije pogodno za rad? Posle ovog zahlađenja opet ide lepo vreme, samo hladnije što mislim da je pogodnije za malinu... ja sadnice nisam uspeo da nadjem ispod 30 a nema gde nisam zvao.
Polanu da, ali polku ne.

Sent from my X9007 using Tapatalk

Cena sadnice Polke od 30 din je sasvim OK. i realna je cena. Toliko sam je i ja platio 2200 kom x 30 din kada sam kupovao...

Ja sam placao 0.33 € cenata po sadnici. Cene se kreću do 0.40 € centa. Tako da to nije skupo. Cena polke je prosle nedelje bila 480 din. po kilu i otisla ko alva.Mislim kao gotov proizvod na pijaci.

Ja tvrdim da 30 din za polku ne da nije skupo, nego je i jeftino. No svako ima svoje,u svakom slucaju nije poenta degradirati svoj trud a pokloniti je najmanji problem.... Uostalom kod nas kazu da je tvoje samo ono sto poklonis...

Poslednja izmena:
U Kraljevu ima lik ispod pijace rasadnik polke on je prodaje po 50 dinara,inace po Zici mogu se nacui i za 30 dinara,e sad ne znam kolike su subvencije na sadnice i da li se uhvati isto kadaa kupujes sertifikovane s obzirom da bi imao nekakvu garanciju da seu zdrave...ja sa,m polku prosle godine placao po 50

Stefan_kv Sveža polka se prodavala. Brala se do pre nekoliko dana.
Ima jedan ali nije u Žiči, tačnije Gotovac. Njemu je 0.39€ centi po sadnici,to je Koki tako se zove i gaji je kao organsku. On je relativno nov u uzgajanju polke. A hladnjača u Vrdilima Mondi Serbia ga drži kao malo vode na dlanu. To znači da polka ima veliku budućnost u Srbiji.

Ivane znam za njega nisam mislio na tog coveka ali da ima i on vecu povrsinu pored puta u Gotovcu,ima jos jedan lik blizu sad dal je Zica???nije ni bitno,a cini mi se da ovaj lik radi sa Siccoberry iz Ratine,bar sam tako nacuo.Inace hladnjaca u Vrdilima ima i svoje zasada,kazu 6 hektara dal je Bresnik u pitanju besee,,,, i jos dosta ljudi sadi po Vrdilima polku.I treba da se siri ako uspeva ,sto da ne

U Kraljevu ima lik ispod pijace rasadnik polke on je prodaje po 50 dinara,inace po Zici mogu se nacui i za 30 dinara,e sad ne znam kolike su subvencije na sadnice i da li se uhvati isto kadaa kupujes sertifikovane s obzirom da bi imao nekakvu garanciju da seu zdrave...ja sa,m polku prosle godine placao po 50
Subvencije su 50% i finansijski se uhvati na isto, ali mislim da je najbolja garancija da su dobre sadnice da lepo odeš i vidiš malinjak i to je to.

Ljudi su mi se žalili za sertifikovane sadnice iz instituta Čačak tako da nije garancija ako imaju papire.

Sent from my X9007 using Tapatalk

Jeste, u bresniku imaju njihove zasade, ali imaju i hladnjaču i u Arilju. Čuo sam da je ta u ratini dosta korektna ali ne znam da li otkupljuju polku,imaš li ti neka saznanja? Plaćaju i gorivo ako sam dobro čuo?!

Za Polku je pored svima već dobro poznatih mera, odnosno pripreme zemlje za sadnju, kvalitetnog sadnog materijala, sigurne zalihe vode i tako dalje, dosta bitan i položaj samog terena gde planirate sadnju. Trebao bi biti ravan ili ako je na nagibu dobrim delom okrenut južnoj strani ili prema njoj. Velika nadmorska visina takođe ne ide baš na ruku. Ovo govorim zbog vremena početka i završetka berbe, odnosno zrenja. Neretko u malinjacima Polke u jesen ostane veliki procenat nezrele maline, koju je "stigao" mraz i koja se nažalost ne može iskoristiti. Ko ima nameru da se ozbiljnije bavi Polkom a ima dobar izvor vode, možda bi mogao razmisliti o gajenju iste na pokrivenom zemljištu.
...:ppozdrav:...

Ja mislim da ne otkupljuju polku,mada kako se sadi U okolini Kraljeva vrlo moguce da ce poceti,miker i vilamet sigurno otkupljuju.placaju i gorivo...neki kazu da su korektni neki ne,najnnovije saznanje mi je od prekjuce ,rece mi covek da sa njima saradjuje i ne buni se uopste....Ja sam predavao pre 10ak godina vilamet u Mondi Serbia kada je bilo sirenja ,medjutim sadnice koje su delili bile su zarazene pa je celo selo odustalo od toga,sad je valjda drugi vlasnik i zovu se Mondi Lamex a na njihovom sajtu pise da otkupljuju jagodasto voce i visnju cini mi se,valjda su ozbiljniji sada kako drugi kazu.

Proletos je od mene i jos dvojice drugara covek iz Kraljeva otkupio nekoliko desetina hiljada sadnica polke i to odlicnog kvalitete, za prodaju, naravno.

Pozdrav ljudi
da li se isplati saditi Polku u Vojvodini?
i kako prodajete malinu?sami se snalazite ili hladnjace odkupljuju?
hvala

Nazad
Vrh