Polka

Ja sam pokosio do zemlje jesenas,neko je ostavlja i na 30 cm. i jedno i drugo je ispravno,ove sto se ostavljaju na 30 cm brze poteraju iz stabla ali se kasnije to ujednaci.Moze i da se ostavi da se ne skracuju uopste tada dobijete plod u junu,mnogo manje nego jesenji....Mozes sada da je skracujes,povuci ce ti bespotrebno sokove u stablo.

Pa meni je mlad zasad,sadio u oktobar-novembar. Znači, vaš je predlog da ne skraćujem za tu meru. A reci te mi da li da bacim đubre neko i kada. Stavljao sam ovčje u redove kada sam sadio,a koje sada da bacim i da li uopšte treba da bacam. Imao sam predlog 5 52 26 da bacim

Pozdrav svima.U jesen sam bacio 7-20-30 u redove maline i stajnjak pored redova pa dobro izfrezao.Sad planiram jos 3*15 u dva navrata.Sad me interesuje,kad bi trebalo okopati polku druga joj je godina?

Pozdrav svima.U jesen sam bacio 7-20-30 u redove maline i stajnjak pored redova pa dobro izfrezao.Sad planiram jos 3*15 u dva navrata.Sad me interesuje,kad bi trebalo okopati polku druga joj je godina?
Kreces sa plevljenjem u redu cim dozvoli vreme al se nekopa u redu jedino tek tamo gde neizbijaju izdanci, jer ako budes kopao ima dosta izdanaka da iseces a red formiras sa freziranjem kraj nje, uglavnom nekih pola metra formira se red.

IvanVB ja prvi put vidim tu formulaciju nekog mineralnog djubriva al mozda postoji ko zna...imas li analizu sta ce ti toliko fosfora????

Jel ima neko za kolegu odnosno za mene nekoliko sadnica Polke, čujem da je jako ukusna pa reko čisto za probu.

Makaze vise komada i vise nas. Veliki posao ali jbg. Nisam nesto za traktorsku kosacicu, moze biti da cupa koren, a i ne moze zbog stubova, a da radim bez mreze ne pada mi na pamet.

I ja sam obezbedio mrezu jos pre mesec dana,prosle godine na mani broj sadnica sto sam imao svuda su se javile bele ozegotine,nema pojma kod mene polka bez mreze za sencenje ako bude leta kao proslo

Treba otvoriti temu,podrzati ljude koji zive od maline,muka je to velika....Neka se ljudi jave i kazu, otvoriti sirok front podrske. Braco Vojvodina je uz Vas!

U mladom zasadu skracivanje do zemlje vrsi se tek kada pored stabla iz zemlje izbije novi mladar bez obzira da li je iz stabla krenulo ili ne, takvu preporuku sam bar ja dobio od iskusnijih.

Nazad
Vrh