futurefarming
Član
I ja tako razmišljam, ali reko' već kad sadim kako propisuju onda bar da predam papire, možda me i ubode neki dinar. Hvala za info. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
dalibor79 je napisao(la):predao, svi papiri ok ,pregledali mi u ministarstvu,ali inspektora jos nema
Влада доноси
У Р Е Д Б У
О КОРИШЋЕЊУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА ЗА ПОДИЗАЊЕ МАТИЧНИХ ЗАСАДА ВОЋАКА, ВИНОВЕ ЛОЗЕ И ХМЕЉА
ЗА 2010. ГОДИНУ
(Објављено у „Службеном гласнику Републике Србије”, број 79/10)
Члан 5.
Подстицајна средства за матичне засаде додељују се на основу густине садње засада и броја примљених садница по хектару, а исплаћују на основу цене садница из рачуна до износа по садници утврђених у чл. 6, 7, 8. и 9. ове уредбе.
Члан 6.
За саднице основне категорије, односно матични засад сорти (калем гранчица):
1) јабуке потребно је да густина садње буде од 1.660 до 3.000 садница по хектару, с тим да се за примљену садницу исплаћује до 750 динара;
Члан 7.
За саднице основне категорије, односно матични засад вегетативних подлога: 1) јабуке, крушке и дуње потребно је да густина садње буде од 12.500 до 22.230 садница по хектару, с тим да се за примљену садницу исплаћује до 110 динара;
Члан 8.
За саднице основне категорије, односно матични засад генеративних подлога: 1) јабуке потребно је да густина садње буде од 200 до 450 садница по хектару, с тим да се за примљену садницу исплаћује до 750 динара;
stegonosa je napisao(la):Kad to moras da pitas onda si promasio uredbu. Uredba koju citiras se pre svega odnosi na rasadnike (otuda maticni zasadi). Uredba o subvencijama za podizanje proizvodnih vocnjaka je na sajtu ministarstva nesto ispod te, a kada hoces da je snimis ima ime Uredba Hmelj. A o generativnim i vegetativnim podlogama ce neko bolje od mene da objasni.
Право на коришћење подстицајних средстава за матичне засаде имају:
1) предузетници;
2) привредна друштва;
3) земљорадничке задруге;
4) друга правна лица.
...имају право на коришћење подстицајних средстава ако су:
1) као произвођачи садног материјала уписана у Регистар произвођача садног материјала у складу са законом којим се уређује производња садног материјала;...
provac je napisao(la):hiipia ako ti dobijes pare od min do kraja god od mene imas jos toliko evo ako treba da idemo i u sud da overimo .jedino ako ti da dragin od p.late.oni nemaju zutu banku nisu islatili ni subvencije a kamoli odsticajna sredstva.boze pomozi da dobijes ja ti zelim svim srcem ali tesko.