Bećarina pusta
Član
mityoo je napisao(la):@ Bećarina pusta
Jel mozes da uslikas taj tvoj podrivac iz vise uglova da bolje osmotrim geometriju radnog tela?
Olrajt.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
mityoo je napisao(la):@ Bećarina pusta
Jel mozes da uslikas taj tvoj podrivac iz vise uglova da bolje osmotrim geometriju radnog tela?
vradus je napisao(la):Pozdrav svima, nov sam na forumu i interesuje me nekoliko stvari u vezi podrivanja. Da li mozete da mi preporucite nekoga ko radi podrivanje (60 cm) i koja je okvirna cena po hektaru.Hvala vam
on rahli zemljište tj razbija plužni đon i poboljšava vodno vazdušni režim zemljišta samim timnebojsa je napisao(la):Podrivač bi trebao da lomi, kida, drobi (nepada mi drugi izraz na pamet) sloj zemljišta i na taj način da omogući prodor vode (a i korena) u dublje slojeve. Nebi valjalo da on samo prođe kao nož kroz zemljište. Zato bi zemljište trebalo da je malo suvlje nego za oranje, oko 60% PVK (od prilike da se nemože napraviti kompaktna grudva koja se ne raspada)
Ako je kod tebe na 60 cm tako tvrd sloj mislim da bi ti podrivač napravio dobar posao. Ako ti je gornji sloj peskovit podrivač će proći kroz njega ali će ti taj tvrdi sloj razbiti.
jel mu je bilo tesko?Chille je napisao(la):prvo sam probao sa TD75 jedno radno telo na dubinu od 60 cm. kod nas je ritska crnica, dosta tesko, sa torpedom sam vukao u 1. sporom, to je treca ili treca reudkovana na rusu
prosle godine sam ga vukao sa ursusom od 160 konja
http://i45.tinypic.com/2isdv6u.jpg
sa leve strane slike se vidi podrivac