Ja sam se danas otelio pored (ovogodisnjih) visanja. Sad mi na nos izlazi odluka da sadim na 1.5 metra od medje, pa ne mogu da idem tanjiracom. Medju redovima sam isao vec dvaput tanjiracom i jednom frezom, a po obodu sam samo jednom isao frezom i danas trimerom. Zakasnio sam sa kosenjem debelo, jedva je trimer isekao onaj odrveneli korov, stabljike štira su bile kao palac debele. Inace, fino gura visnjar, u proseku su lastari oko 30-40 cm dugi. Od 160 visanja moracu da zamenim, tj presadim 3, jednu deda zakacio tanjiracom, jedna prenisko pustila lastare, jedna izgleda kao oprljena let lampom. Vise nego zadovoljan sam, sve u svemu.
Planiram jos jedno freziranje, NPK na jesen i to ce biti to za ovu godinu. Do sad sam imao 3 preskanja fungicidima (2 ridomilom i jedno mankogalom), dva cipkordom (u maju je bila najezda nekih gusenica, smotavaca, sta li su
) i jedno folijarnom prihranom. Nisam djubrio uopste jer je na njivi 10 godina bila detelina
Malo sam nesiguran oko zastite dal sam je dobro odradio, posto prvi put samostalno radim oko visnje, a kasno sam upao na ovaj forum da razresim nedoumice... znam da ridomil nije bas "po propisu", ali to sam u datom momentu imao...