Ja sam postavljao na drugom vocu mrezicu ali nevazno ,kupio sam 2 male kineske heftalice I oko 5000 kom municije tj,5 x1000 sve mi izislo 500 din!!!
mrezicu seko iz kotura na sirinu od 25 cm x cela duzina mrezice I sa oko 30 kom po stablu zahevtavao potrosnja municije sto cesce znaci.sa sobom sam nosio I jedan
mali nozic posto od brzine heftanja cesto znala heftalica da zaglavi I onda sam tim nozicem jedino mogao da odglavim ili male klestice.
Mrezicu sam uzimao u 3 boje zuta,bela I plava e sad
osle prvih kisa bela mrezica je omeknula I spala ,zuta je izdrzala zimu a plava evo vec 2 godine stoji ,I jos nesto
obicno kad kupuju ljudi ,kazu da je mrezica za voce pa trgovac hoce da vam uvali neku koja je malo razresana ili pocepana iz mog iskustva NE,uzmite celu I zdravu
I nemojte je presvijati.
Mrezicu sam sekao skalperom.Naseko primere tj 3 kom od 15 ,20, 25 cm ,otiso do vocnjaka probao I odabrao najskuplju varijantu mrezica sirine 25 cm.Da bi mi bilo
udobnije istu sam svu naseko kuci I poneo 10 tak metara nesecene ,zato sto se javljaju neka stabla sa nizim granama ,pa sam racunao kad padne sneg 20 -tak cm da ce
se zec propeti I dohvatiti visoko,pa sam tu dodavao siru mrezicu,to je sve cega se secam .
U jednom delu vocnjaka sam probao svinjsku mast I stavio previse tj uzimao sakom I provlacio navise,preterano treba sto tanje proci jedva jedva ,I ta stable mi nisu
dirali zecevi znaci 100% tacno jedino sto sam ja preteivao sa mascu(neznanje)pa su mi stabla pocrnela da sam mislio da je neka bolest,na srecu posle 2 leta sto od
sunca I kise spala ta mast I crnilo pa sam okrecio ista ,sada je ok.
Ljudima moze I ovo pomoci ako trenutno nisu u mogucstvu da kupuju mrezicu.
pozz