Podizanje novog zasada vinograda

Pa napisao je red od reda 1,5 metar i ne manje od toga, pa citaj onda dodao x 0,8 cokot od cokota..
Sve jasno , a najbitnije da je Ouna jasno.

Pozdrav svima. Zanima me da li se neko bavi montiranjem ankera i žice u vinogradu. U pitanju je površina 2.5ha.
Stubovi su pobojeni, početni stubovi su tornado metalni. Bilo bi idealno da je neko sa područja Srema.

Treba da zasadim u dvorištu 10 kalemova, ali je problem što je zemlja izriljana i prevrnuta do dubine 60cm pre par dana, tako da se nije uopšte slegla. Kako da uradim sadjenje tako da posle sleganja mesto kalemljenja ostane iznad zemlje 4-5 cm? Da li se usled sleganja mogu oštetiti kalemovi?

Prošle godine sam zasadio jedan red loze. Zimus sam je orezao do zemlje tj na dva vidljiva pupa. Kad je lepo krenula odabrao sam na svakoj jedan lastar. Sada su ti lastari vec na dva metra. Ulkonjeni su zaperci i rod. Koliko sam pročitao prilikom sledećeg orezivanja treba da je prekratim do visine prve žice. Negde sam pročitao da ako postoji potencijal da se može ostaviti i kraći luk 6-8 pupova. Sta kaze praksa tj sta vi bilo bolje da uradim, da orezem sve do prve žice ili da ostavim kraće lukove gde su bas veliki lastari. Sorte su prokupac i hamburg.

Sent from my ABR-LX1 using Tapatalk

Ok orezano ali si trebao ostaviti po 2 lastara prvo da ovaj jedan nebude predebeo a drugo da slucajno nedodje do otkidanja tog jednog pa ostane cokot bez lastara,s tim da on vev sad ima 2m duzine zamisli koliko ce narasti do jeseni po meni ostaviti kraci luk sto da ne bar mi tako radimo da u trecoj godini vec ima neki rod manji ali ga bude

Nazad
Vrh