ben roj
Član
Svaka cast Lazo .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sa cim god da obradjuje to je preterano usko. 2m gore dole 10tak % ili prema mehanizaciji.Mi smo kod prijatelja sadili na 1.5m red od reda msm da netreba uze od toga inovo je bas uzano
Ima covek kod nas posadio na 2m redove ferguson jedva prodje jos se on cudi kako sad majku mu... Reku daj metar kad nisi hteo da slusas, jeste cokot na 2m al debljina stuba jos drveni 12x12posto je okrojen bagrem ono ispadne 1.8m izmedju 2 stuba a negde dok se ukopava naravno i pobegne bude manje a zove mene da malcujem sa malcerom koji je sirine 1.85 sa kutijom gde su kajsevi a on racuna radna sirina 162cm taman prolazi a kinez 163cm sirokKod mene sadjeno na 2.2m, mozes da radis sa cime hoces ali za fergu taman![]()
Na zalost ni to nisam mogao da ispostujem jer bi tako pocetak redova usao u hlad iza kuce ili bi bili jako kratki . Necu ici manje od 1.5m sigurno .Po meni 1.5m red od reda da je ok nebi isao manje od toga bas upravo zbog provetrenosti i sunca
Hoce redovi biti posadjeni da jedna strana ima sunca prepodne druga poslepone?
Ja bih trebao da kupim jedno 50 parcela da napravim tu povrsinu kod mene.Mi sadimo na 2,5 m, upravo posadjeno 6,4 ha, to je u knapu jer se masinski radi medjuredna i obrada u redu , zelena rezidba, predrezidba.. itd
Za 2,4 ha smo pravili ukupno 20 transakcijaJa bih trebao da kupim jedno 50 parcela da napravim tu povrsinu kod mene.
Vinograd voli sunce i treba voditi računa da redovi špalira ne prave senku sledećem redu.Nadovezao bih se na pitanje kolege, posadio bih 3 reda vinove loze, u basti iza kuce, sve rucna obrada, orjentacija istok - zapad, da li je 1.5m ok za udaljenost?