Pneumatske sejalice za kukuruz

Имам цилиндре ако те занимају купио од колеге са форума стоје у шупи,њему су служили за увлачење извлачење греде

Koliko su otprilike teške majevica 4 reda sejalice sa diskom? Da li je sa njima moguće da se priprema obavi ranije i posle da se seje direktno bez ponovnog prelaženja?
Imam nodet 4 reda sa kojom to nije izvodljivo jer ako ostane spremljeno duže ili padne kiša ne može da se postigne zadovoljavajuća dubina.

Koliko su otprilike teške majevica 4 reda sejalice sa diskom? Da li je sa njima moguće da se priprema obavi ranije i posle da se seje direktno bez ponovnog prelaženja?
Imam nodet 4 reda sa kojom to nije izvodljivo jer ako ostane spremljeno duže ili padne kiša ne može da se postigne zadovoljavajuća dubina.
Isti problem imam,tj mrzim raonik zbog toga :cautious:,mnogo patnje oko pripreme i uvek strah da ne padne pljusak pre setve,pogotovo na tezoj zemlji,inace spremac ponovo,ponovo gorivo izduvas kroz auspuh ,ponovo nabijas radne sate traktoru ,sve to zbog raonika ...Ali vidi,Majevica ne pravi diskosne sejalice,tj to meni nisu diskosne sejalice,to je sve i dalje raonik kao ulagac ,samo imas diskove ispred njega kao npr extra oprema neka,ne verujem da to useva kao prava diskosna sejalica,ali nije ni daleko iza nje ,ali dobijas prednost niskog setvenog aparata,sto je mozda mnogima bitnije.Iskreno i meni se malo pocele svidjati takve ''combi'' sejalice ,tj raonik i disk ,mada ovde na forumu bese clan Kiraj je odustao od diska ispred raonika jer nesto je bilo problema oko stelovanja,dubine,zaboravio sam ...Svejedno neces pogresiti nikako,jer ce daleko bolje usevati nego kad imas samo raonik ,mozes sejati u sabijeno zemljiste,mozes sejati kroz korov pa posle total,mozes kako hoces.

Kad je vec tema disk raonik kako se u praksi steluje dubina? Na nagazne tockove kao redovna sejacica? A tockovi na diskovima jese i oni steluju? Moze da se steluje dubina koju prosece disk?
Moze li kratak kurs obuka stelovanja :)

Najbitnije kad je spustite na beton da je disk visi od raonika, znaci da je raonik na betonu,a ispod diska da se moze zavuci dascica bar 1cm deljine.
Dubina setve se steluje na nagaznim tovkovima napred.

Nazad
Vrh